Näiteks meie peamine valimislubadus - lõpetada maksukaos ja taastada lihtne ja ühetaoline tulumaks langetab tööjõumakse 200 miljoni euro ulatuses, mis minu hinnangul on vägagi liberaalne samm. Tänase Keskerakonna valitsuse kehtestatud arusaamatu maksusüsteem on keeruline ja karistab edasipüüdlike inimesi kõrgemate maksudega. Ainus poliitiline jõud, kes selle vea saab usutavalt parandada, on Reformierakond. Samuti on Reformierakond ainus, kes on lubanud lõpetada aktsiisipoliitika, mis igal aastal sadu miljoneid eurosid Lätti viib. Pärast vigade parandamist oleme lubanud luua maksurahu, mis tähendab, et ettevõtjaid mõjutavad maksumuudatusi ei kehtestata rapsides, vaid neid koos huvigruppidega põhjalikult analüüsides.

Samuti oleme minu teada ainsana jõuliselt välja öelnud, et ei kehtesta ettevõtetele tulumaksu ega astmelist tulumaksu, mida on näiteks vihjanud Keskerakond. Oleme lubanud lõpetada töötavate pensionäride kõrgema maksustamise, mis motiveeriks neid tööturul osalema. Meil on olemas põhjalik plaan majanduse arendamisest, mille kuuest sambast on Kaja Kallas kirjutanud siin. Meie programmi majanduspoliitilist suunda näitab ka see, et eile ilmunud tööandjate manifestiga on meil teiste erakondadega võrreldes märgatavalt suurem ühisosa. Andrei on teinud meie programmi majandusosasse mitmeid ettepanekuid ja olen kindel, et osa neist jõuab ka lõppdokumenti, sest tegemist ongi liberaalsete ja ettevõtlust arendavate mõtetega.

Reformierakond kohtub programmi koostamisel jätkuvalt oma liikmete ja ekspertidega, sest töö lõppdokumendiga alles käib ning nagu demokraatlikus ühenduses kombeks, saavad kõik liikmed selle koostamisel kaasa rääkida.

Erakonna peasekretärina võin öelda, et mul on Andreiga olnud mitmed vestlusi ja ka lahkarvamusi erinevatel teemadel, näiteks positsioon valimisnimekirjas, mida Reformierakond tulevastel Riigikogu valimistel talle pakkuda sai. Lahkarvamused on meil ka kodakondsuspoliitikas, mille põhialuste muutmist meie erakond ei toeta. Reformierakond ei ole kunagi pooldanud Eesti kodakonduse lihtsustatud korras andmist Eestis elavatele kodakondsuseta isikutele. See seab ebavõrdsesse olukorda need, kes on kodakondsuse saamiseks pingutusi teinud. Me näeme seda, et venekeelsetel inimeste seis Eesti tööjõuturul on ebavõrdne, aga selle lahenduseks pole mitte passide jagamine, vaid ühtsele eestikeelsele haridussüsteemile üleminek alates lasteaiast.

Erinevad arutelud Andreiga on viinud selleni, et ta kaalub enda sõnul erakonnast välja astumist.