Repliik: õpi toidukeelt, see teeb paremaks
Novembri alguses toimus Tallinnas restoraninädal, kus võis tipptasemel toitu nautida tavapärasest soodsamalt. Eeldatavasti võiksid paljud eestlased rahvusvahelist gastronoomia keelt aktsendita vallata. Tegelikult on neid, kes marsivad söögikohast söögikohta, suud kõrvuni peas, suhteliselt vähe ning suurem osa ei tee vahet makroonil ja makaronil, moorimisel ja pošeerimisel, ceviche’l ja lihtsal vana kooli äkisel…
Eelöeldu võib riigis, kus rahval raha hästi söömiseks napib, kõlada nagu snooblik jorin. Aga fakt on see, et toidukeel lubab meil saada uusi kogemusi, avardada oma maitsepaletti ja seeläbi saada lihtsalt paremaks inimeseks. Toidukeele tundmine aitab mõista, mis on kellegi toidueelistused, ning lubab meil aktsepteerida veganit ja toortoitlast, lihaarmastajat ja putukasööjat.