16.02.01.

Dialoog on üks vahva asi. Vastaksin seekord kõigile, kelle jutt tundus arukas või kes vaevus mõtlema ning küsima.

Justus: aus vastus, aga ikkagi soovitaks, sest inimene õpib kogu elu...robert, me teeme kõik vigu...soovin vastust ainult ühele küsimusele...kas see nn "laskmise avalikustamine" oli õige või mitte?...Robert, Eesti on liiga väike, et anonüümseks jääda...või tahad väita, et oled 100%-liselt aus...naiivsed kes seda usuvad

Laskmise avalikustamise anatoomia on Alaküla intervjuus selgelt kirjas. Vaata BNS 15.02.01. Nagu näed, tõmmati mind lohku... Sellele vaatamata olen seisukohal, et kui asi sai avalikuks, olgu see siis kasvõi minu lollitamise teel, kannatab tõtt rääkida. Ja seda kannatas teha nii minul kui ka Laaril.

Juhul, kui ta oleks kohe öelnud, et lasin küll, andke andeks oleks lugu tänaseks lõppenud. Seda PR prohmakat aga ei saa kuidagi minu kontole kanda.

Ralf: Kas solin/kolin polnud mitte münistri vaid kantsleri ammetis? Või on mälu petma hakanud:)

Nõnda - millest rabelemine tingitud on?

Helikasst sai sovjeediga otsa, see on arusaadav.

Edasi - Emexi ja Kuusamo afäärid, mingi muldmetall kangidena koduõues vedelamas, lipuvahetustega trüging poliitlises mudaloigus (kaugeltki mitte edukas sj), tallinnapea, võrumaapealik ja nüüd kinnisvaraarendaja. Enamus osa ajas tikkagi palgatööline, mitte ettevõtja.

Seega on ka muljonid (vähemalt suurem osa neist) ilmselt ülesbushitud suuresti.

Ja see Klintatolli juures vaibal käimine?! Enamuses lääne 3 järgu seepidest tuleb kah ette n.ö. ausust, kus aus rääkimine tegelikult mingit (uslist) tagamõtet teenib.

Rabelemine on püsimatusest, mis omakorda on iseloomujoon.

Katsu aru saada, et palgatöö kõrvalt võib olla millegi toimiva omanik. Kui omanik pole ettevõtja, kes siis veel? Mis aga aususesse puutub, siis seepe ma ei vaata ja mul on väga kahju, kui arvad, et tõtt peaks rääkima vaid religioossetest tõekspidamistest lähtuvalt.

EndeR: Mulle tuli selline naljakas lugu meelde, kuidas kaitseministeeriumis oli habemikust minister, kes armastas kõiki jutte õõnsa häälega "Mehed..." alustada, justnagu oleks ta mingi kangelane filmist "Viimne reliikvia".

Kas mitte Robert sel aal kantsler polnud?

Kas Lepikson ka vanu möödunud aegu vahest meenutab?

Meenutan ikka ja kui teeksite seda sama, siis selguks, et pidasin kantsleri ametit aasta ja mul oli konkreetne ülesanne: luua selge pilt ja teha ettepanekud vene armee jäänukvara küsimustes.

Maamees: Olen üllatunud ja ei tea, keda nüüd kiita selle eest, et kommenteerija ka vastukaja sai. Tänan, härra Lepikson vastuse eest!

Mulle meeldib selline otsekohesus väga, sest niimoodi on infot tohutult rohkem kui tavapärase mulina puhul, mil ei tea, kellele mida vastati jne. Olen märganud, et paljud inimesed kardavad olla avatud ja otsekohesed.Igatahes olen just rahul. Mul oli täna veelgi huvitavam kui eile. Järjest konkreetsemaks asi läheb. Kahju ainult, et vähe küsisin. Küsin siis nüüd:

Haldusreformiga tahetakse liita suurvaldadeks paljud väikesed. Kas looksite töökohad kõikidele ametnikele või teeksid inimesed lihtsalt rohkem tööd? Töötuid tuleks esialgu küll juurde, kuid bürokraatiamasin ei neelaks alla potentsiaale...?

Kindlasti väheneks töökohtade arv, laieneks erialainimeste teenenduspiirkonnad ja nii mõndagi töökorralduses muutuks ratsionaalsemaks.

Rein: Jah Roobert sul, on õigus võipolla oli se 1996 aastalaga se oli sa oled jõudnud palju ameteid vahetada aga kui sa tahad vastata küsimustele vasta aga ära keeruta.Sa võid olla ärimees ja tubli aga poliitikast hoia eemale sa oled nagu elevant portselaani poes.

Eksid. Arvan, et poliitika ei pea teps mitte olema valetamise kunst.

Trulla: Robert ! Mis on saanud noorest tüdruksust, kellega linnapea olles, Palaces hullamas käisid. Lõunavaheaegadel ...

Äkki oled veel midagi põnevat kuulnud, tahaks ka teada.

Eesti mees: sa robi oled ikka tõesti ülbe ja ennasttäis, sinusugune müüks vist ka oma ema maha, täitsa platnoi jutt, kõik on su ümber lollid, kõigile paned pasunasse ja mida veel. oled vist värvanud kellegi ennast siin moositama. kehkenpüks.

Sina ei ole teps mitte eesti mees, vaid kadedusest lõhkema kippuv ....pea. Kui näeks sind füüsiliselt, siis ainuüksi minu kadunud ema mälestuse solvamise eest annaksin sulle ühe korraliku keretäie. Talitse oma räpast suuvärki ja ära kunagi unusta vanarahva tarkust, mis lubas narrida meest aga mitte tema mütsi.

Diana: Roobertile peaks andma selle sajandi EESTI EDEVUSE oskari.Kas on mõni koht, kus ta ei ole veel esinenud ja ennast lolliks teinud.Huvitav kaua kodanik Lang suudab Roobertit veel Kukus mõnitada ilma et mees sellest ise aru saaks? 50.aastat seda polegi nii vähe, mine pensile kui aga jätkad, siis jõudu Robi narride laadal.

Kas sinu arvates samastub edevus ajakirjanike palvetele vastutulekus? Meenutamaks tõsiasju, võta teadmiseks, et olen miskil aastal kuulutatud ka kõige pressivaenulikumaks avaliku elu tegelaseks. Mina pean edevuseks enese toppimist kõikvõimaliku pressi veergudele ja ekraanidele. Mina pole seda eales teinud.

Romantik: Millised teadmised on Teil Gunnar Aarmast? Kas ta on ka teile midagi õpetanud?

Kas tema mõtted http://www.online.ee/~maaema/gunnar_aarma_main.htm

on Teile lähedased või ironiseeriksite nende üle?

Kaunis napid, kuid austan teda ja tema mälestust.

Tarkade mõtete üle ei saa ironiseerida, isegi siis mitte, kui nad vastuvõetavad pole.

Krokodill: Mul on Sulle, Robert, ainult üks küsimus. Miks Sa seda teed? Aja äri, sõida rallit, osale vahest mõnes kvaliteetsemas ja asjalikumas telesaates, pildista loodust ning mine reisi ja vaata maailmas väheke ringi. Ja tean väga hästi, et see loetelu peaks Sulle sobima küll. Kuku raadio saates oled oma kaardid paraku maha mänginud kuid see ei tähenda veel seda, et nt Wremjas või Soosaare üllitistes kaasa peaksid lööma. Nalja meeldib teha, "pulli" nagu ise ütled, aga kusagil jookseb piir, vähemalt enamuse inimeste jaoks. Mis planeeritavasse raamatusse puutub, siis idee on jätkuvalt OK kuid mõne aasta pärast ning ainult siis kui Sa end lõplikult rahva (lugejate) põlguse ja ükskõiksusega üle pole valanud. Seega, sorteeri oma ideed enne läbi, kui need välja prahvatad ning ära sahmerda mõttetult. Sa oskad seda küll.

Võta teadmiseks, et kolmikliit ja tema pooldajad ei ole teps mitte kogu eesti rahvas. Neile olen ma loomulikult sõimuobjektiks. Aga väga raske on leppida asjadega, mida pean valeks. Tänases kolmikliidus, mis maailmavaate järgi peaks olema mulle südamelähedane, olen sügavalt pettunud.

Kwas: Energia ülejääkidest olete midagi, mehed, kuulnud? Ja sellest, et mõni inimene jääbki hingelt nooreks?

Panid naelapea pihta ja hea tohlaka!

Darkdog: Lepikson on siin elus julgenud ja suutnud midagi teha ja oma seisukohti selgelt välja öelda. Igaüks seda ei julgegi. Kes ise millegagi hakkama ei saa, ärgu sõimaku ega kritiseerigu.

Kes ise millegiga hakkama ei saa, ärgu sõimaku ega kritiseeriga! Suurepärane. Kui kadedust rahvuslikuks omapäraks pidavad eestimaalased Sinu ütlust järgiksid muutuks meie ühiskond kargeks. Unistan sellest.

Jüri: Lepikson ja ausus on vastandid. "Raha on ta kirg ja armastus"

Pugemine pole seisukoht, milline on prostituudi seisukoht ? Raha kätte ja jalad laiali.

Ole nii hea ja pöördu oma nimekaimu poole Paldiski maanteele, tema perekonnanimi on dr. Ennet.

Võta teadmiseks, et elus on asju mida ei räägita, miskisugune tobe püssilaskmine nende hulka ei kuulu. Julgen arvata, et minu käsutuses on palju-palju infot, mille avalikustamine kedagi õnnelikuks ei tee. See inf aga jääbki minuga.

Kas sa kuradi kõlupea ei saa aru, et ma pole kunagi olnud isamaaliitlane?

Lihtsalt mõtted ritta sean: kõigele vaatamata on lepiksoni siiski huvitav lugeda. nohhniii tööpäeva alustamiseks, kohvi kõrvale. mõned tähelepanekud toon välja siiski ma..:)

lepiksoni lahmiv stiil - ei meeldi.

ei meeldi ka see ponnistav mõnusmeheksolemise püüd. üritab kuidagi temale sobimatult noortepärane olla ("kildu-pulli-puussepanema"). ok.võibolla olengi vähe liigkriitiline tema suhtes. siiski ühe inimese arvamus.

ilguks veel millegi kallal... hmmm. eriti rõve on selline igapäevatoimetuste hüplev-kategooriline alatoon ja paljuski küüniliselt üldistavad seisukohad. tsähh-pähh-puh.. sellest-tollest on siiber-tahan välja... vanni(ok vanni võibolla ei olnd)...metsa..ei..lahtiMM..eikõlba...arhitektid..kõiksitakotid..puhh-tsähhh..

huuh...süda kergem kohe.

ja äkki tabab mind see õnn homme, et lepsikon ise mu arvustust arvustab. oleks vast pull..

Kui ei meeldi ära loe. Mina lihtsalt olen niisugune. Seebita ...... ei poe, kellelegi meelepärane olla ei taha.

Tunnistan viga – võiksin tihemini passist oma sünniaastat kaeda.

Katsu aru saada, et see päevik peabki koosnema sellest, mida hetkel tunnen ja mõtlen: kui õue siis õue, kui kategooriline – ju siis hetkel oli nii. Ehk kirjeldaksid milles väljendub mu lahmiv stiil?

Olen alati püüdnud kriitika kõrval ka miski ettepanekuga lagedale tulla, vähemalt omast arust.

Juurdleja: Huvitav oleks teada Sinu mõtteid Kaarli puiestee puude raiumise kohta nüüd,kus akadeemilisem seltskond on ennast kogunud ja argumenteritult oma seisukohti ajalehtedes avaldada saanud.

Kas mõtled tõesti nii, et puud "väljakasvanud,haiged" jne.või on selle taga pragmaatiline ellusuhtumine, raha ja kasumi eelistamine traditsioonidele, kultuurile?

Hõilmikpuu näide ei ole korrektne ja ei sobi Harjumäe, Toompea ,Kaarli puiestee vana haljastuse hävitamise põhjendamiseks.

OK, jätame hõlmikpuu rahule.

Arvan siiski, et metsistunud puiestee vajab välja vahetamist. Ma ei mõista linna põlispuude nostalgiat. Väike auto või bussisõit ja igaüks võib nautida maarjamaa kaunist ja pisut metsistunud loodust.

Linnal peaks siiski olema oma arhitektuur ja seda ka haljastuse osas. Ilmselt olen ebasobiv isik kõike seda kommenteerima,sest omal ajal linnapeane lasin Toompea “võsast” välja lõigata.

Leian, et sajandite vanune inimkäte looming on rohkem väärt, kui samal aja jooksul kasvanud puud.

Loomulikult ei tea ma, kui täiuslik on tänase linnavalitsuse detailplaneering Vabaduse platsile, kuid parkla Kaarli puiestee alla tundub olevat mõttekas: kusagile tuleb see autode hulk ju toppida.

Muuseas on kogu Euroopa läinud maaaluste parklate rajamise teed ja seda tehakse kõikjal, kus vähegi võimalik.

Äkki vaevuks keegi tegema võrdluseks paar maketti: tänane seis ja noor puiestee. Sellisel moel saaks igaüks oma silma puhkeseisundi järgi otsuseid teha...

Nüüd läks vist vähe pikale. Tahaksin täna Võrumaale sõita,et pisutki haigevõitu pealinnast ja pealinlastest puhkust saada.

Teate, seal elavad ka inimesed ja nende suhtumine igapäevaellu erineb kardinaalselt tallinlaste omast.

Paljud lahked netikommentaatorid ei kujuta seda aga oma kitsarinnalisuses lihtsalt ette.

Lõpetuseks tahaks soovida järgmisele päevikupidajale jaksu, sest minu meelest viis päeva on palju. Olen sellest isegi kõrvele hiilinud pidades kahel päeval dialoogi. Nii vist saigi tegelikult parem.

Nobedat näppu,vähem kadedust ja roppusi – sel moel peaksime edasi liikuma.

Robert Lepikson

Loe ka päeviku esimest osa...[Robert Lepikson: Päevik 1]

Ja teist osa… [Robert Lepikson: Päevik 2]

Ja kolmandat osa… [Robert Lepikson: Päevik 3]

Ja neljandat osa…. [Robert Lepikson: Päevik 4]