Avaldame Kersti Sarapuu kõne Keskerakonna volikogus täismahus.

Head erakonnakaaslased, kallid Keskerakonna volikogu liikmed!

Mul on hea meel seista teie ees, kes te olete Eesti suurima ja vanima parlamendipartei liikmed. Esmalt, lubage mul edastada Teile kõigile õnnesoovid, sest teadupärast sai Eesti Keskerakond sel nädala 25. aastaseks. Palju õnne meile kõigile!

Meie pika ajalooga erakonnal on mõndagi, mille üle uhkust tunda!

Lisaks tähistamisele pakub suur tähtpäev meile aga ka võimaluse, et mõelda, kuidas soovime minna edasi. Meil tuleb endalt küsida, kas me oleme rahul tänaste oludega Eestis ning kitsamalt ka erakonna sees?

Ma tunnustan Keskerakonna volikogu senist esimeest Kalev Kallot, kes sellel nädalal teatas, et ta ei kandideeri uuesti erakonna volikogu juhiks. Olen seisukohal, et Kalev tegi volikogu eesotsas head tööd ning juhtis meie volikogu väga kindlakäeliselt. Ma jagan mitmeid Kalev Kallo väljatoodud väärtusi, eesotsas seda, et erakonda tuleb hoida ning edasi viia. Just nende väärtuste tõttu ma olengi otsustanud erakonna volikogu etteotsa kandideerida.

Head sõbrad!

Olen veendunud et Keskerakond seisab täna väga oluliste muutuste veerel. Meie ees on lihtne, kuid oluline valik – kas me suudame ja soovime Eesti arengus kaasa rääkida või jääme olulistest otsustest ka tulevatel aastatel kõrvale? Minu soov on, et Keskerakond oleks tugev igas Eestimaa omavalitsuses, vallas, külas ja linnas. Selleks vajame me järjepidevat koostööd erakonna piirkondadega ja hästi töötavat volikogu. Täna on meil võimalus astuda esimene samm tugevama Keskerakonna suunas.

Olen kuulunud Keskerakonda 2002. aastast alates ning olen viimased 15 aastat juhtinud ka Järvamaa piirkonda. Ma suhtlen pidevalt Keskerakonna erinevate piirkondade esindajatega ning näen, et meie inimesed ootavad muutusi nii Eestis kui ka Keskerakonna sees. Eesti on täna tõsises stagnatsioonis ning just meie erakonnas nähakse alternatiivi tänasele paigalseisule.

Kui me soovime erakonnas ellu viia uuendusi, tuleb meil kõigil sellesse panustada. Just seetõttu otsustasin võtta vastu mitmete erakonnakaaslaste pakkumise kandideerida Keskerakonna volikogu esimeheks. Ma soovin elavdada ja tõhustada volikogu tööd ning tugevdada kogu meie erakonda. Olen veendunud, et erakonna volikogul on väga oluline roll Keskerakonna poliitika ja juhtimiskultuuri kujundamisel.

Kallid kaasteelised,

Te kõik teate, et kohalike valimisteni on jäänud kõigest üks aasta ning konkurents Eesti poliitikas on väga tugev. Esile on tõusnud mitmed uued poliitilised jõud, mis tähendab, et me peame varasemast kõvemini pingutama. Keskerakond on ennast aastatega tõestanud Tallinnas ja teistes suuremates keskustes. Kuid ma tunnen täna, et peame sama ühtselt ja jõuliselt töötama ka väiksemate linnade ning maapiirkondade hüvanguks.

Kui te mind täna usaldate, siis luban, et asun aktiivselt koostööd tegema kõigi meie erakonna piirkondade ja osakondadega. Keskerakonna omavalitsuskogu juhina näen, et erakonna kohustus on toetada oma piirkondade arengut ja tegevust.

Keskerakonna volikogu on justkui erakonna selgroog, mis ühendab kõiki meie piirkondi ning aitab hoida erakonda õigel kursil. Selleks, et tagada volikogule adekvaatne ülevaade meie erakonnas toimuvast, luban korraldada regulaarseid kohtumisi maapiirkondades ja olla aktiivses suhtluses meie volikogu komisjonidega. Mina soovin, et me kaasaksime läbi komisjonide senisest enam inimesi erakonna juhtimisse.

Kallid Keskerakonna volikogu liikmed!

Ma seisan siin täna teie ees, sest hoolin erakonnast ja soovin panustada oma kogemusi ning teadmisi Keskerakonna hüvanguks. Eesti südamest, Paidest pärit poliitikuna tean ja tunnen hästi Eestimaa inimeste muresid ja väljakutseid. Ma näen, et Eesti vajab tugevat Keskerakonda! Ning ma soovin anda oma panuse erakonna tugevuse kasvule.

Hea erakonnakaaslane,

loodan siiralt, et ka Sina näed vajadust uuenduste järele ning seetõttu palun Sinu toetust volikogu esimehe valimistel. Muudame Keskerakonna koos tugevamaks!