Ei ole ju saladus, et Savisaare ainsaks tõsiseltvõetavaks relvaks on jäänud venekeelne valijaskond, mistõttu Kaljurannast oli kujunemas oht viia see minema. Kuhu? Esialgu lihtsalt ula peale, hiljem aga hajuksid nad erinevate erakondade vahel ning osa muutuks poliitiliselt passiivseks, st ei käiks enam valimas.

Kohalikud valimised, kus venekeelsed hääletajad moodustavad piisavalt suure osa valijaskonnast pealinnas ja Ida-Virumaal, on aga juba aasta pärast, millega peavad arvestama ka Keskerakonna ülevõtjad, sest aeg, millal taastuks eestlaste usaldus nende vastu, ei ole veel saabunud. Seda muidugi teab ka Savisaar, kes on venekeelsete valijate lojaalsuse tagajaks seni kui see tema võimuses on

USA saatkonna mõjuvõimu ülehindamine oli muidugi suunatud Vene TV-kanalite vaatajaile, kes usuvad, et kõik koledused maailmas juhtuvad ameeriklaste pahatahtlikkuse tõttu, kuid presidendi valimist kuigi palju mõjutada ei saa. Seepärast tuligi teha kahing ning ohverdada osa Repsile mõeldud hääli Kallasele, mille heaks tegi vaikselt lobitööd ka Yana Toom, kellel on kõige rohkem kaotada nii Savisaare lahkumise kui ka Kaljuranna võidu puhul.

Pärast laupäevast juhtumit Estonia saalis lõid lõkkele meeleolud, et valime ükskõik kelle, peaasi, et saaks kaelast ära, millega šampust limpsiv salakäikude suurmeister Savisaar arvatavasti ka arvestas, sest peamine ohuallikas näis olevat kõrvaldatud. Kuid siis tulid platsi hoopis uued tegijad ning pole välistatud, et Savisaar viib ise oma toetajad ula peale - kui mina midagi ei saa, siis ärgu teised ka saagu.