Eestis korraldatakse eelkõige kodu sisekujundust hindav konkurss esimest korda, ütles Kodukirja peatoimetaja Katrin Kuusemäe. "Seepärast pole meil aimu, kui palju on neid, kes julgevad konkursist osa võtta," tõdes Kuusemäe. Ta lisas, et osavõtjad võivad jääda anonüümseks, andmed peab teada saama ainult kolmeliikmeline hindamiskomisjon.

Kaunima kodu konkursil võivad osaleda nii korruselamu korterid, eramud, suvilad kui ka talud. Osaleda soovijatel tuleb 1. detsembriks saata Kodukirja toimetusse vähemalt viis värvifotot.

"ühest kaunilt kujundatud nurgakesest on konkursil osalemiseks vähe. Soovitavalt võiks saata pildid vähemalt kahest ruumist," selgitas Kuusemäe.

Kodukirja peatoimetaja sõnul on konkursi eesmärk teada saada, kuidas on inimesed võimaluste piires oma kodu maitsekalt ja eripäraselt kujundanud. "Oluline pole see, kui kallilt on kodu sisustatud. Huvitav on näiteks, kuidas nn hrushtshovkasse on kujundatud eripärane kodu," rääkis Kuusemäe.

Pindi Kinnisvara tegevdirektori Jaanus Roki sõnul on konkursi korraldamiseks saadud innustust teistest Euroopa riikidest, kus see on juba aastatepikkune tava.

Kuusemäe sõnul valib kolmeliikmeline komisjon, kuhu lisaks temale ja Rokile kuulub sisearhitekt Malle Agabush, piltide põhjal välja kümmekond kodu, mida seejärel külastatakse. Lõplik otsus langetatakse nähtu põhjal. Kuusemäe sõnul võib auhindu juurde tulla, aga see sõltub ka osavõtjate hulgast.

ANNELI AMMAS