„Ma arvan, et Langi ettepanek on täiesti lubamatu, sest halduskohtusse pöördumine on riigi vastu minek ja kui riik tõstab lõivu teatud kõrgusele, siis öeldakse, et kõik on valitsusega rahul, sest keegi ei kaeba,“ ütles keskerakondlane Seppik Päevaleht Online’ile.

„Soovitasin ettepaneku arutamisel õiguskomisjonis Langile naljaga pooleks, et tõstaks siis äkki kohe 10 000 kroonini selle lõivu. Siis keegi ju enam ei pöörduks halduskohtu poole,“ jätkas ta.

„Ma ei uskunud oma kõrvu kui Lang põhjendas lõivu tõstmist sellega, et uus kord hoiaks kohtust eemal kiuslikke kaebajad kohtus eemale hoida,“ ütles Seppik.

Seppik rääkis, et põhiseaduse järgi on igalühel õigus pöörduda kohtusse ja seda õigust ei saa muuta naeruväärseks.

„Lang nähtavasti ei tea, et 480 krooni on mõnele inimesele suur raha,“ lisas ta.

„Ma ei uskunud ka seda, et Lang tunnistas komisjonis kõneledes üles, et tegelikult on riigilõivu tõstmise plaan ka riigieelarve küsimus,“ jätkas Seppik.

„Kohtu riigilõivu tõstmise küsimus sattus parlamenti tsiviilkohtu menetluse seadustiku sabas. Tegime esimese lugemise ära ja siis järsku Lang tõi ootamatult juurde riigilõivu muutmise küsimuse. Üllatas parlamenti,“ lisas ta.

„Olles ise selle seaduse ettekandja, siis ma olin ikka ausalt öeldes vihast sinine. Niimoodi ei tehta, et esimesel lugemisel parlament asjast üldse midagi ei tea ning pärast tuuakse teema vaikselt ikkagi sisse,“ rääkis Seppik.

„Ma usun, et sellel teemal tuleb riigikogus veel tõsine debatt,“ sõnas ta.

Keskerakond pooldas IRL-i poolset kompromissettepanekut, mille kohaselt tõuseks haldusasja riigilõiv kolm korda.