Riigikogu valimised lähenevad ja igati loomulikult üritavad konkureerivad parteid praegusest skandaalist võimalikult palju poliitilist kasu saada. Eelkõige käib see SDE ja Keskerakonna kohta. Juba praegu saab kindlalt väita, et Ligi tegi reformistidele tõelise karuteene: tema partei populaarsus väheneb veelgi enam mitte-eestlaste seas, Venemaa diplomaatilised esindajad ja ühiskondlikud organisatsioonid hakkavad seda juhtumit kindlasti veel kaua-kaua rahvusvahelisel tasandil meelde tuletama ja ka euroliidu ühiskondlikus arvamuses tekitab Eesti rahandusministri etnilis-sotsiaalne postitus kindlasti hämmeldunud pahameelt.

Kaasus kui niisugune ilmutab ennast lausa sürrealistlikul kujul. Jevgeni Ossinovskit on meil sageli esitatud lõimumise musternäidisena: räägib soravalt eesti keelt, haritud, rikas (eelkõige tänu isale), eriti ei suhtle võimukriitiliste inimõiguslike ühendustega jms. Ühesõnaga -- igati positiivne tüüp. Ja nüüd säh sulle...Degradeeriti hoopistükkis "sisserännanu pojaks"; sisserännanuks osutus aga Jevgeni isa Oleg Ossinovski, kes 1988. aastal vahetas elukohta ENSV-sse. Muide, veel Nõukogude Liidu piires. Need paganama piirid olid aga vastavalt rahvusvahelisele õigusele siiski legitiimsed (ÜRO, Helsingi 1975. aasta lepped jne). Viimase tõsiasjaga seonduvalt võiks härra Ligi esitada vastavaid pretensioone näiteks veel elavale saksa endisele liidukantslerile Helmut Schmidtile (s. 1918!).

Oleg Ossinovski ise, kes väidetavalt on vägagi range firmaomanik ja selle Juht suure algustähega, on aga praegu kuidagi kummaliselt väga vaikne ning avalikke teemakohaseid kommentaare millegipärast ei anna. Kuigi vara ja kapitali on tal muide sadade miljonite eest. Hm...Aga teisalt jällegi, "business as usual" tahab ometigi tegemist ning paljude inimeste jaoks raha ei ole teatavasti kunagi liiga vähe. Pigem vastupidi!!!

Lõpetuseks küsigem: kelle poeg on Jürgen Ligi ise? Ta on omaaegse TRÜ üldajaloo kateedri ülikogenud juhataja professor Herbert Ligi (1928-1990) poeg. Herbert Ligit nimetati kolleegide poolt tunnustavalt või isegi hellitlevalt Herbsiks "pealikuks", kes viljeles efektiivset "pealiklust" ning kes oli ainult üllastel teaduskarjeristlikel eesmärkidel komparteilaseks hakanud. 

P. S. Jürgen Ligit ruttasid tema poliitilises kitsikuses avalikult toetama Taavi Rõivas, Tiit Made ja Andrus Ansip. Ainult Mart Nutt ja Hardo Aasmäe on veel puudu.