Esimesel päeval näis rahvusvaheline suveülikool, mis kandis tänavu nime "War and Peace Journalism in an Age of Global Instability", samasugune nagu möödunud aastatelgi. Kokku oli tulnud ligi 60 tudengit viiest ülikoolist (Estonian Business School, Tartu, Vilniuse, Turiba ja Uppsala ülikoolid), tutvustusringis tehti nalja oma päritolu üle ja lükati ümber stereotüüpe. Õhkkond oli positiivne ja entusiastlik. Pärast minu ja kolleeg Brit Laagi ettekannet hakkasid tudengid ülesandeid lahendama ja kodutöid esitlema. 

Äkki sekkus muidu vaikselt istunud Venemaa ja Euraasia uuringute instituudi teadur, ürituse peakorraldaja Gregory Simons ühte ettekandesse, mis rääkis Valgete Kiivrite liikumisest. Ta uuris, mida tudengid sellest liikumisest üldse teavad, kes selle asutas ja kust tuleb nende tegevust toetav raha. Ta viitas, et kriisikolletes humanitaarabi pakkuvate Valgete Kiivrite tegevuses ja motiivides on põhjust olla kahtlev: neist on lekkinud videoid, kus nad tegelevad kõige muu kui abistamisega.

Kolmanda päeva esitlusest, mille viis läbi blogija Vanessa Beeley, kes on vokaalselt kriitiline lääne meedia suhtes, kerkisid esile juba suuremad probleemid. Beeley esitlus sisaldas nii konspiratsiooni kui ka tõlgendusi ajaloolistest sündmustest. Näiteks vihjas ta, et 9/11 oli nn sisetöö ehk USA valitsuse tellimus. Küsimusele, mille alusel ta seda väidab, vastas ta, et vastupidist pole tõestatud.