Valijatel võib ju olla haugimälu, aga nad mäletavad siiski suurepäraselt, et nad andsid poliitikutele mandaadi uute töökohtade loomiseks, majanduse elavdamiseks, eestlaste väljarände peatamiseks ja kodumaale tagasipöördumise toetamiseks ning maapiirkondade taaselustamiseks. Paraku nende teemadega Reformierakonna valitsus ei tegele. Lubati riigireformi, aga kui värske reformierakondlasest riigihaldusministri esmane „tööküsimus“ seisneb selles, et milline luksusmasin endale ametiautoks valida, ei ole eesti rahval küll siinkohal midagi head loota.

Mitmesuguste maksutõusudega hirmutamine on meie rahva valvsaks teinud. Kodanikud näevad, et nende mureküsimustega ei tegeleta, varasemad lubadused on unustatud ja võimule on saanud justkui tundmatud jõhkardid, kes üksteise võidu kuulutavad, milliseid aktsiise ja makse järgmisena tõstma asutakse. Ja kui meeldi – käige jala!

Reformierakonna, sotside ja IRLi valitsus ei paku täna lahendusi, vaid uusi maksukaristusi. Inimestel oli enne valimisi suur ootus ja lootus muutusteks paremuse poole. Midagi aga ei juhtunud. Tänane olukord on hoopis vastupidine.

Valitsusliit tahab tõsta majutusasutuste käibemaksu, kuigi kõik me teame, et tuhandete Eestimaa inimeste töökohad ja teenistus sõltuvad justnimelt turistidest, kes Eestit külastavad. Rahvas ootab, et meie kalevipojad tuleksid koju tagasi, aga selle asemel räägib valitsus vajadusest hakata pagulasi ja teisi immigrante Eestisse sisse tooma. Lubati maaelu käima lükata ja madalapalgalisi toetada, aga selle asemel tõstab Reformierakonna, sotside ja IRLi valitsus kütuseaktsiisi, mis on halastamatu löök niigi kiratsevale elule maapiirkondades, kus liiklemiseks kulub rohkem kütust ja kus elavadki väiksema sissetulekuga inimesed.

Seega, iseenesest mõistetavalt on eesti valijail valitsuse toorutsemisest mõõt täis saanud, mida peegeldavad ilmekalt ka hiljutised küsitlustulemused. Selge on see, et tänane valitsus sedasi oma rahvast teerulliga üle sõites kindlalt edasi minna enam ei saa.