Aga võta näpust. Narva linnavalitsuse ja volikogu esimehe toetusele tõmbas kriipsu peale volikogu keskerakondlaste juht Aleksei Voronov. Tema räägib nüüd sellest, et linn ei vajagi riigi abi, sest ehitab ise uue ujula. Sellega ratsutab Voronov vana valimishobuse sadulas – ka 2013. aasta kohalike valimiste eel hullutas ta narvalasi lubadusega, kuidas tema juhitud munitsipaalettevõte Narva Vesi ehitab piirilinna veepargi koos 50-meetrise ujulaga.

Ei ehitanud. Kuid tookordne tühi valimisjutt on nüüd tolmust puhtaks klopitud ja uuesti kampaania vitriini tõstetud. Vägisi jääb mulje, et keegi unistab hoonest, mida kaunistab neoontuledes silt „Aleksei Voronovi nimeline ujula“, mis sama unistuse kohaselt ehitatakse keskvalitsuselt kaubeldud lisarahaga, mida tegelikult muidugi ei ole ega tule.

Kui aga tõsiselt rääkida, siis pidanuks Narva volikogu nõustuma linna eelarvest kuni 2 miljoni euro lisamisega sisekaitseakadeemia Narva kolledži ujula lisaradadesse ja linlased saanuks juba paari aasta pärast kasutada kaheksa rajaga kaasaegset ujulat.

Voronov aga blokeeris selleteemalise arutelu volikogus. Sisekaitseakadeemia on Narva kolledži arhitektuurikonkursi algusega niigi mitu kuud Narva linna järel viisakalt oodanud ning nüüd võib öelda, et rong läks minema, sest 13. juuliks kavandatud linnavolikogu istung jäeti lihtsalt ära.

Sellest kõigest on väga kahju. Õigemini Narvast ja narvalastest on kahju. Ujula ümber toimuv näitab aga, kuidas selline keskerakondlik ainuvalitsemine muserdab meie linna ja on piduriks Narva käekäigule.