Mis toimub siis nüüd? Kas Nostradamuse ennustus 1999. aasta juulist, kui algab kolmas suur sõda, läheb täide nüüd? Kas Nostradamuse pakutud aeg oli lihtsalt veidi ennatlik?

Tema ennustustes on kirjas, et „Jumala linnas saavad olema suured purustused, kaks venda purustatakse Kaose poolt. Kui kindlus peab vastu, sureb suur juht.“ Veel kirjutas prohvet, et „Kolmas suur sõda algab siis, kui suur linn põleb“.

Need teated on läinud teada – New Yorgis on suured purustused, iseasi, kas teda Jumala linnaks pidada. Kaks venda, World Trade Centeri tornid, on purustatud. Ja suur linn põleb tõepoolest.

Kes on siis kolmas antikristus, keda prantsuse juudist prohvet ette ennustas? Osama bin Laden? Saddam Hussein? Yasser Arafat?

Nostradamus ennustas, et III maailmasõda tuleb Ida Liidu ja Lääne Liidu vahel. Ida Liitu kuuluvad Venemaa, Iraani-poolt juhitud moslemimaad, Lääne Liitu aga NATO riigid.

Samuti ennustas Nostradamus, et III maailmasõda algab tuumalõhkepeade piiratud kasutusest ning keemiarelvadega ründamisest. Kui see nii on, siis pidi teisipäevane terror USAs olema vaid ajend sõja pidamiseks, millele ehk vastatakse tuumarelvadega? Praeguseks ei ole küll teateid, et pärast plahvatusi New Yorgis ja Washingtonis oleks radiatsioonitase tõusnud.

Muidugi kirjutas prohvet, et sõja alustavad Venemaa ja Iraan. Viimane blokeerib Pärsia lahe ning saadab tuumapommi Genfi, maailma finantskeskusesse. See tekitaks finantskriisi ja Euroopa majanduse kokkuvarisemise.

Edasi ründab ennustuse kohaselt Venemaa – vallutades uusi NATO liikmeid, nagu näiteks Poola ning Põhja-Euroopa. Viimase hulka kuulume ka meie, olgugi, et NATOsse veel mitte. Siis ründab Ida Liit Itaaliat.

Mis saab edasi? Nostradamus ennustab, et Vene väed ründavad Taanit, Norrat, ning Inglismaad, saates Londonile ühe tuumapommi, mis pühib linna Maa pealt. Ida Liit mõistab, et nad ei saa vastu NATO modernsematele relvadele, kuid nad suudavad tekitada suurt tasakaalutust NATO sõjalistes jõududes.

Prohvet jätkab: „Itaalia ja Hispaania kukuvad Ida Liidu kätte kiiresti ning neist saavad Ida Liidu uued liitlased. Ida merevägi hävitab endast tugevamad Inglise ja Prantsuse mereväed, seda väiksemate, kuid kiiremate laevadega ning halva ilma ajal.

Ameerika vägesid ei ole aga läheduseski, kui seda kõike tehakse. Selle põhjuseks toob Nostradamus sisemised lahkhelid riigis ning ressursside puuduse.

Nostradamuse ennustuse kohaselt vallutavad Ida liitlased Prantsusmaa ning tapavad ja haavavad ligi miljon inimest. Nad hukkavad nii kristlasi kui juure, nii mehi kui naisi. Nad võtavad kaasa, mis võtta annab ning hävitavad kõik, mis nende ümber. Itaalia mägedest saadetakse keemiarelvad Viini ja Lyoni. Säilib vaid kolmandik rahvastikust, kuid seda suure agoonia läbi.

Lääne armeed on pärast selliseid tapmisi ja rünnakuid suures ðokis, kirjutas Nostradamus. Nad muutuvad üha enam ja enam kindlamaks, kuid on siiski kartlikud oma kõrgete elustandardite tõttu. Ida ründab igast Euroopa kandist ning Lääs vaatab vaid pealt.

Nostradamus ennustas ka, et USA ei sekku üldse sõja alguses, kuna riigis on kaos. Praegu seal ka kaos on. Prohvet ennustas, et kui „kotkas leinab“, mis võib tähendada kas praegust aega või poliitilist kaost USAs, rünnatakse USAt „kui kotkas pidutseb“. See viitab tõenäoliselt 4. juulile, kuid aastale 1999 – ennustas ju Nostradamus just 1999. aasta seitsmendat kuud. Siin tekib jällegi lahknevus daatumite osas.

Prantsuse prohvet ennustas, et enne, kui antikristus Euroopa üle võtab, toob ta surma ja purustusi, et talle ei oleks vastast. Ta reisib kaugele oma kodust, et surma külvata. Mõned tema teod jätavad mulje, et eelmised sõjad olid lapsemäng.

Kuidas sõda edasi läheb? Antikristuse vägede ülemjuht teeb vale otsuse, mille järel ta püütakse kinni ja tapetakse. Ülemjuht kasutab valesti tehnoloogiat, ning see viib ta hukatusse. Pärast seda lahkub Venemaa Ida Liidust ja antikristuse võimu alt.

Antikristus aga oma jõudu ei kaota, niikaua kuni USA, Canada, Venemaa ja hiljem Põhja-Euroopa ühinevad ja asuvad tema vastu. Olgugi, et antikristuse käes on kogu Aasia, ei suuda ta kontrollida Venemaad. Uus allianss ründab antikristust. Too valib endale uue vägede ülemjuhataja, kuid sellest pole tolku. See on Kolmanda maailmasõja murdepunkt.

Antikristus valitseb vähem kui 29,5 aastat, väitis Nostradamus. Kirjade järgi peaks III maailmasõda olema läbi aastaks 2030. Antikristus hävitatakse liitlaste poolt.

Pärast III maailmasõja lõppu peaks algama Uues testamendis lubatud tuhandeaastane rahuaeg.