„Tegemist on sotsiaalministriga, kes on oma valitsuse nägu. Vaevalt, et teda tahetakse välja vahetada, kuna ta on rahanäolise sotsiaalministrina ilmselt väga tubli,“ rääkis Strandberg Päevaleht Online’ile.

Strandbergi sõnul jätkub minister Maripuul ülbus mitte tagasi astuda olukorras, kus ta on tekitanud kahe kuu jooksul ebamugavusi puude all kannatavatele inimestele, kellel pole muud sissetulekut peale abiraha.

„Minister Maripuu võiks ise aru saada, et ta on natuke üle piiri läinud,“ lisas ta.

„Maripuu võiks oma koha vabastada. See peaks olema väga tugev argument, millega põhjendada tema ametis jätkamist,“ jätkas Strandberg.

Rohelised pettusid Maripuus juba aasta eest

„Umbes aasta tagasis küsisime Maripuult küsimuse, mis oli seotud väga lihtsakoalise asjaga. Nimelt müra tasemega elukeskonnas,“ meenutas Strandberg.

Strandberg selgitas, et korterelamute ventilatsioonisüsteem ei suuda piisaval määral õhku eluruumides vahetada ning seega on vaja aknaid avada, kuid siis tõuseb müratase paljudes kohtades üle normi piiri.

„Me tegime talle ettepaneku, et tema enda loodud müramõõtmise määrust võiks muuta eelkirjeldatud põhjustel muuta. Sotsiaalminister vastas, et see muutus läheks väga kalliks ning seega pole võimalik seda teha,“ lisas ta.

„Selles vastusest jäi mulje, et ta mõtleb ennekõike ettevõtjate ja siis alles inimeste peale. See võiks olla pigem majandusministri pärusmaa,“ ütles Strandberg.