Selline debatt oleks pidanud toimuma paar kuud tagasi, siis olnuks tal märksa suurem mõju. „Ärge seda saadet ülehinnake,“ teatas ka Edgar Savisaar saatejuhtidele.

Poliitikud demonstreerisid head keerutamisoskust. Näiteks Andres Herkel alustas üht vastust lausega: „Teatav konsensus on siin selles osas, et probleemile tuleb leida lahendus.“

Herkel mõjus kõige rahulikumana. Tal muidugi vedas: teda rünnati konkurentidest vähem, et mitte öelda üldse mitte. Samas puudus Herkeli jutus teravus. Ikka konsensus, ikka laiapõhjalisus, ikka arutelu avamine, ikka konstruktiivsus. Kas Eesti otsib tõesti sellist peaministrit?

Sven Mikser tundus olevat pinges, rääkis kiiresti justkui raadio-DJ või korvpallikommentaator, samas visates ühe parema killu (Savisaare kohta: „Aastal 2015 puusuuskadega medalile ei sõida“); Mart Helme oli kohati kohmetu; Juhan Parts ja Taavi Rõivas kaitseasendis (peaministri puhul „rääkisid“ väga palju ka tema näoilmed, mis olid selged nagu avatud raamat, Parts oli vastustes väljapeetum, vaimukam ja süstemaatilisem); Edgar Savisaar talle omaselt isepäine ja veniv, eeehhh-niiii-öööühh…

Eestlasi vägagi huvitavad teemad nagu hinnatõus, kinnisvara hinnad, Soome kolimine, Eesti rahva juurdekasv ei tulnud kahjuks üldse kõne alla.