Selle asemel, et puhastuda ja vigu tunnistada, on asutud hoopis Kaalepi teguviisi õigustama ja kriitikuid demagoogiliselt naeruvääristama. Eelkõige pean silmas jutte sellest, et Delfi olevat Kaalepi esinemist Ameerika Taassünni (American Renaissance) selle aasta kongressil kajastanud tendentslikult Southern Poverty Law Center’i materjalide põhjal, millele EKRE kleebib külge vasakäärmusliku organisatsiooni sildi.
Ma pole küll veendunud, et vastuseis valgete ülemvõimu liikumisele ning (rassi)viha õhutavatele gruppidele ning paremäärmuslikele militaarsetele rühmitustele ning Ku Klux Klanile on vasakäärmuslus. Tegu on SPLC normaalse reaktsiooniga sellistele negatiivsetele nähtustele Ameerika ühiskonnas. SPLC edastab regulaarselt materjale selliste gruppide tegevusest föderaalsele juurdlusbüroole.

American Renaissance, lühendatult ka AmRen, on ajakiri, mis on pühendatud rassiküsimustele. Ajakiri korraldab iga-aastaseid konverentse, millest mõned on nii hotellide kui ka konverentsipaikade boikoti tõttu ära jäänud. Ajakirja väljaandjaks on valgete ülemvõimu propageeriv New Century Foundation, mille asutaja on Jared Taylor. Natsivõrgustik Metapeedia nimetab AmReni valgete eest seisvaks, rassirealistlikuks ning paleokonservatiivseks. Nii ajakirja kui selle väljaandja ideeline juht Jared Taylor soovibki, et teda kutsutaks rassirealistiks. Kuna ta pole rahul sellega, mis tema kohta Wikipedias kirjutatakse, siis on ta oma kodulehel avaldanud „õige“ Wikipedia artikli.

Kui EKRE püüdis näidata, et AmReni suhtub kriitiliselt ainult „mingi vasakäärmuslik“ SPLC, siis tegelikult on kriitikuid palju rohkem. Ma ei tea, kas EKRE nimetab vasakäärmuslikuks ka väljaandeid The Washington Post ja Fortune.

Taylori, tema organisatsiooni ja ajakirja jaoks on probleemiks mitte-valged. Probleeme nimetab ta sotsioloogilisteks ja ökonoomilisteks. Ta on kindlalt veendunud, et kuritegevusel on nahavärv, milleks on „loomulikult“ must. Huvitav on see, et Taylor ja AmRen pole otseselt antisemiitlik, juute peetakse peaaegu, et valgeteks. Samas tervitab organisatsioon kõikvõimalikke neonatslikke ja holokausti eitamisega seotud liikumisi.

Kaalepi esinemine võeti kongressil hästi vastu, sest organisatsioon koosneb eelkõige vanematest inimestest. Rõhutatakse, et tegemist on kõige noorema esinejaga nende kongressil läbi ajaloo. Nad näevad oma ideedele tulevikku, kui nad suudavad haarata ka noori. Ja ennäe, Eestist tulebki noor nägus mees, kes kuulutab nende ideaale.