Peaminister Rõivas märkis, et on tänulik kõigile inimestele, kes on tänaseks täpselt veerand sajandit iseseisva Eesti Vabariigi ühiskonda panustanud. „See ei saa olla päris juhus, et 2016. aasta kevadel on oma eluga Eestis tervikuna rahul 81 protsenti inimestest. Eesti inimesed on veendunud, et otsus rajada meie riik liberaalse demokraatia väärtustele ning vabale turumajandusele oli - ja on - õige otsus,” ütles Taavi Rõivas.

„Ma tundsin eestlasena südamest uhkust, kui lugesin eile ajalehest nii mõnelegi teist isiklikult tuttava, Taani kunagise välisministri ja Eesti sõbra Uffe Ellemann-Jenseni sõnu: “See, mida Eesti on taasiseseisvuse ajaga rahvusvahelises kogukonnas saavutanud, on lihtsalt uskumatu!” Mul on olnud au Uffe Ellemann-Jenseniga vestelda nii 25 aasta tagusest ajast, aga ka tänasest päevast, ning ma tean, et tema ajakirjanikule öeldud sõnad tulid otse südamest,“ lausus Taavi Rõivas.

Peaminister meenutas, et ta oli 25 aastat tagasi kuuenda klassi poisina Pärnumaal Varemurru laagris ja jälgis murrangulisi hetki ootusäreval pilgul teleri ees. „Olin toona just täpselt nii vana, et otsuse ajaloolisust hoomata ning täpselt nii noor, et öelda - Teie muutsite kogu minu põlvkonna elu, andes meile võimaluse elada vabas Eestis. Olin Teile siis koolipoisina ja olen täna peaministrina südamest tänulik,“ ütles peaminister Rõivas.