Seni veebipiraatlust pigem tunnustuseks nimetanud tootjad kavatsevad sellega tänavu siiski võitlema hakata. Viies hooaeg esilinastub 12. aprillil korraga tervelt 170 riigis. Pea kõikjal pakutakse sarja nautimiseks seaduslikke võimalusi kohe, kui uued osad saabuvad.

Võib aga ennustada, et piraatlus sellest ei kao. Statistika näitab, et „Troonide mängu” illegaalne allalaadimine on ülilevinud ka riikides, kus seda on saanud kohe ausalt vaadata. Asi on ilmselt kõrgetes hindades, mida vajalikud teleteenused ja vaatajapaketid nõuavad. Näiteks Austraalias pidanuks neljanda hooaja kohese seadusliku vaatamise eest tasuma ümmarguselt 360 eurot. USA-s võis see summa olla kuni 90 eurot kuus.

HBO ja Apple’i värske partnerlus muudab olukorra nüüd vähemalt USA-s tublisti mahedamaks: vaata iTunesis 15 dollari eest kuus (meie rahas 13,85 eurot) ja rohkem kellelegi maksma ei pea. Aga paljudes paikades jäävad karmid hinnad püsima. Ja kuna mõistliku suurusega kuutasu küsivad videoteenused on maailmas juba laialt levinud, ei tahagi paljud meist enam oluliselt rohkem kulutada.