Evola oli Sitsiilia filosoof, okultist ja poliitiline mõtleja, traditsionalismi propageerija. Traditsionalism kuulutas isikliku ja ühiskondliku motivatsiooni asemel igavese korra poole liikumise olulisust, kätkedes ka loodusliku valiku ja rassiteooriaid.

Ta on üks autoreid, kellelt sõjajärgsed ultraparempoolsed on otsinud oma maailmavaatele ideoloogilist alust – kuigi Evola teosed on küllaltki segased, ta miksib oma süsteemis ida ja lääne filosoofiaid, sealhulgas tantrat ja teisi metafüüsilisi seksikäsitlusi. Il Duce pidas teda (kasulikuks) hulluks. Evolat avaldati ka teistes riikides ja see iseenesest polegi murekoht.

Küll on aga probleem, et vastuoluline teos on ilmunud kriitiliste kommentaarideta, mida lugeja kindlasti vajaks. Kuid ilmselt oli kirjastaja huvides, et raamatule lähenetaks valge lehena.

Vastuoluliste teoste kirjastamisel võiks aluseks võtta sakslaste praktika. Nemad annavad peagi välja „Mein Kampfi”, aga nii, et raamatus on põhitekstiga samas mahus ka kriitilisei kommentaare.