Paljud lasteasutused kasutavad võimalusel mahetoorainet juba aastaid. Probleemiks on selle tooraine kõrge hind ja asutuste võimekus. Abilinnapea eesmärk peab olema ressursi tagamine laste tervisliku toitumise korraldamiseks, selleks aastaks on aga võimalus käest lastud.

Izmailova teine töövõit

Teisest töövõidust teatati meedia vahendusel detsembri lõpul ning selleks oli paranduste esitamine Reidi tee projekti, mis peaks kogu trassi oluliselt rohelisemaks muutma. Kahjuks teatas selle peale keskkonnaamet, et roheliste muudatuste rakendamise puhul häviks Kadrioru ajalooline papliallee. Keskkonnaamet viitas ka sellele, et selliste muudatuste korral on vajalik algatada uue projekti menetlus algusest peale: koostada uus keskkonnamõjude hindamine, tellida uued dendroloogilised hinnangud ning ka ekspertarvamused. Vastasel juhul on tegevus ebaseaduslik.

Abilinnapea Izmailova ning tema nõunike ja abiliste töötasu silmas pidades ootan neilt olulisemat ja konkreetsemat tööpanust. Kuigi linnal tundub raha laialt käes olevat ning erinevaid töökohti valitsusse luuakse järjest juurde, lähevad rahakoti rauad koomale, kui vaadata allasutuste poole. Usun, et igaüks meist oskaks öelda, kuhu võiks kulutada kuus pea 7000 eurot nii, et sellest reaalselt kasu linna elanikele või keskkonnale. Raha eest, millega rohelised linna palgal ilusatest asjadest räägivad saaks näiteks mitmesse lasteaeda võtta tööle eripedoogi, kes igapäevaselt aitaks lapsi, vanemaid ja õpetajaid.

Abilinnapea ametikoht on poliitiline, sellele vast keegi vastu ei vaidle. Linnakodanikel on õigus teada ja aru saada, missugused on täitevvõimu juures olevate poliitikute seisukohad päevapoliitikas, mitte vaid kitsalt nende tegevusvaldkonnas. Linnavalitsuse tasandil peavad poliitilise vastutuse võtma kõik valitud liikmed. Keskerakondlaste seisukohad poliitilistes küsimustes ja linnajuhtimises võivad meile mitte meeldida, kuid need on vähemalt selgelt välja öeldud. Abilinnapea Izmailova ei ole aga mingit seisukohta võtnud näiteks linnavalitsuses lokkava korruptsiooni osas. Kas puudub linnavalitsuse liikmel laiem vaade linna teemadele või on koos kabineti saamisega korruptsioon normaalsuseks muutunud?

Linnavolinikuna ootan Izmailovalt vastust kahele lihtsale küsimusele:

1. 2015-16 aastatel Tondiraba Jäähallis läbi viidud audit tuvastas seaduserikkumisi, korralagedust ja raiskamist ning keskuse juht on tunnistanud oma küündimatust. Kuidas Te kommenteerite linnavalitsuse otsust siiani hoida keskuse juhina ametis isikut, kes tegelenud seaduserikkumistega?

2. Kuidas Te kommenteerite linna otsust maksumaksjate raha eest osta eetriaega telekanalisse, et teha seal poliitpropagandat keskerakonna juhtpoliitikutele Talllinnas?
Ma usun ja loodan, et abilinnapeal on olemas selged poliitilised vaated ning üsna pea saavad neist kuulda ka linnakodanikud.