President Putini teeseldud reaktsioon ei veena, juba liigub vene sotsiaalmeedias mõruvõitu nali, et Putin mõistis mõrva hukka juba 10 minutit enne selle toimumist. Loomulikult juhib uurimist president Putin isiklikult, loomulikult pannakse ka keegi türmi nagu vist juhtus Anna Politkovskaja tapmise järel. Aga seda vaid selleks, et ealeski ei tuleks päevavalgele tegelikud niiditõmbajad.

Venemaa rahvusvaheline paaria-staatus vaid kinnistub selle mõrva tagajärjel. Mis omakorda sunnib Kremli kuritegevusega põimunud valitsejaid veelgi meeleheitlikumalt tallama kõiki neid pedaale, mida nende mõistus tallata käsib: agressioon Ukraina suunal tugevneb ning Moskvas pekstakse laiali iga katse jalutada tänavatel selle vastu meeleavalamiseks.

Nemtsov oli kindlameelne inimene, kelle surmgi omab potentsiaali liita ja mobiliseerida nn. korralikke venelasi režiimimuutuse tekitamiseks, et ometi kord saaks teoks Puškini unistus "kord unest ärkab Venemaa...". Isiklikult mina, kui külma sõja veteran, kahjuks positiivsesse stsenaariumisse uskuda ei saa.