Kas vennad Voitkad on teie arvates a. kangelaslikud metsavennad, kes varjusid laande Vene sõjaväest kõrvalehoidmiseks? b. ühiskondlikult invaliidsed inimesed, kes vajavad meie kõigi kaastunnet ja abi? c. tavalised vargapoisid, kellest meedia on teinud kangelased?

Kas politsei käitus vendi Voitkasid vahistades a. mõttetut jõudu kasutades, ehkki samal ajal viibib vabaduses sadu palju hullemaid tagaotsitavaid kurjategijaid? b. pani operatsiooni suure kella külge, et ennast parimast küljest näidata ja varasemaid allajäämisi Voitkadele tasa teha? c. käitus arukalt, kui ei hakanud Voitkadele vastu paugutama ning rääkis nad lihtsalt pehmeks?

Kas ajakirjandus on vendadest rääkides a. olnud pigem tugevama, s.o vägivaldse riigiaparaadi poolel? b. kasutanud mullu uudistevaesel ajal Voitkade teemat kasumiteenimiseks ning pühendunud nüüd vastutustundetult palju ruumi nende kinninabimisele? c. rääkinud liiga vähe nende kuritegudest?

Kas avalik arvamus suhtub vendadesse Voitkadesse väga kaastundlikult, sest a. mendid on ennegi vabadele meestele liiga teinud, meenutage Asso Kommerit! b. peaminister Mart Laar tahtis osta oma sekretärile 38 000-kroonise tooli? c. Voitkade teleintervjuu nende advokaatide ette antud küsimustele lõi neile lõplikult märtrioreooli?

Kas vennad Voitkad tuleks a. vabaks lasta ja võtta kohe kaitseväkke tööle ellujäämiskursuste instruktoritena? b. vabaks lasta, sest nad on ennast juba ise 14-aastase metsaeluga karistanud? c. neid tuleks karistada seaduse järgi nagu tavalisi kurjategijaid?

Iga vastusevariandi a eest saate 2, b eest 1 ja c eest 0 punkti. Kui teie punktisumma on 8–10, siis olete veendunud vastaline. Sisimas olete te veendunud, et Eesti riik on käitunud oma alamate (ka teie suhtes) ülekohtuselt. Ehk olete tagastatud majas elav sundüürnik, endine jäägrikompanii võitleja või Aleksander Einseln?

Kui teie punktisumma on 3–7, siis tuksub teie rinnus soe ja armastav süda. Te tunnete ennast EV-s hästi, aga teritate selle arvel ka hea meelega hambaid. Kindlasti käisite Rahvarinde kutsel lauluväljakul laulmas ja Balti ketis, aga valisite ka Eesti Kongressi.

Kui teie punktisumma on 0–3, siis olete te riigitruu, kuid kalk inimene. Liiga tõsimeelne tüüp, kes nõukogude ajal oli tõenäoliselt ühiskondlik liiklusinspektor. Ehk olete praegu piletikontrolör või vähemalt Kaitseliidu Toompea malevkonna liige?