Eesti ja Taani laste seas tehtud uuring näitas, et varases lapsepõlves rinnapiimaga toidetud lastel on väiksem risk haigestuda südamehaigustesse, kirjutas Hindustan Times.

Bristoli ülikooli teadlased uurisid Eestis ja Taanis 2200 last vanuses 9–15 aastat ja järeldasid, et lastel, keda oli regulaarselt toidetud rinnapiimaga, oli süstoolse vererõhuga palju vähem probleeme kui neil, keda oli rinnaga toidetud vaid osalt.

Veel leidsid teadlased, et mida kauem ema last rinnapiimaga toitis, seda vähem oli tal suuremaks kasvades südamega probleeme.

Helsingin Sanomat: Kodulaen Eestis Soomest soodsam

Äge konkurents Eesti pankade vahel on kujundanud tänaseks olukorra, kus Eestis on soodsam laenu võtta kui muidu väga soodsate laenudega Soomes, kirjutab Soome ajaleht.

Ehkki pangad on ka Soomes üsna agarad eluasemelaene pakkuma, on Eesti ja teistegi Balti riikide turg veelgi toimekam. Nelja Eesti panga vaheline võitlus klientide pärast on teinud eluasemelaenud soodsamaks kui Soomes.

Interfax: Eesti venelased kodakondsuseta

Balti riikides pole enam kui 600 000 venekeelsel elanikul endiselt kodakondsust, kirjutab uudisteagentuur Interfax.

“Lätis puudub kodakondsus 460 000 ja Eestis 150 000 venekeelsel elanikul, seda võib nimetada mittekodanike diskrimineerimiseks,” vahendas Interfax Venemaa asevälisministri Juri Fedotovi sõnu OSCE kohtumiselt.