LL on käivitanud mitu projekti. “Lastekaitsetöö sotsiaalvõrgustikus…”(maksumus 349 122 krooni) projektijuht on Erki Korp. Projekt on hea, toimub konverentse, seminare. Aga need on ainult sõnad. Kui palju on vaja sõnu ja kui palju abistavad sõnad peresid? Pealegi kui mainida, et projektiga on seotud kaheksa inimest, kelle palgad ulatuvad 3800 kuni 4650 kroonini – sellistest palkadest võivad sillamäelased vaid unistada. Malle Hallimäe juhib programmi “Laps ja seadus” (maksumus 296 004 krooni), aga meid see ei toeta, ehkki ka meil töötab nn õpilasparlament (on käinud kaks korda aastas Riigikogus) ja on ka “21 last linnavolikogul”.

Selliseid näiteid võiks veel tuua, aga kas sel on mõtet? Lisaksin vaid sellise seiga: kulutused liidu tööjõule olid 1996. aastal 46 466 krooni, 1997 aga juba 1 146 172 krooni! Miks nad ei tule meie juurde, miks meie töötame tasuta, otsime, sageli asjata, sponsoreid?

Meil on mõned ettepanekud:

1. Korraldada infopäevi LL-i ühingutes (nt kord Tartus, kord Narvas jne), tutvumaks kohapeal nende tegevusega ning et selle ala inimesed õpiksid üksteist tundma.

2. LL peab aitama koostada projekte ja leidma koostööpartnereid.

3. Igas ühingus tuleb luua oma kriisifond, et hädavajadusel oleks võimalik anda kiiresti konkreetset abi.

Kutsume kõiki soovijaid Sillamäele vaatama, kuidas töötab meie organisatsioon.

Sillamäe Lastekaitse Ühingust