„Meie kavandatav põhikirja muudatus seob lahti Keskerakonda kuuluvuse Eesti õigussüsteemist.“
Siit tulebki see, et Keskerakond kuulutab end väljaspool Eesti õigussüsteemi asuvaks. Eesti Vabariigi seadused neile enam ei kehti. Küsitavaks jääb, kas soovitakse end allutada Vene Föderatsiooni seadusandlusele või kolmanda vabariigi seadusandlusele.

„Keskerakond jätkab ainsa sõltumatu ja suurima erakonnana Eesti poliitikas. Aga mitte tänase Eesti tänases poliitikas. Meie ülesanne on teha Uus Eesti - uue poliitikaga riik.“

Keskerakond mõtleb siin kolmandat vabariiki, sest kuigi nende arvates Rahvarinne taastas Eesti vabariigi, ei tunnista erakond Eestit õigusliku järjepidevuse alusel sama riigina, mis rajati 1918. aastal. Praegu on nende arvates tegemist teise vabariigiga.

„See, et Ilvesel on õnnestunud meie üsna eduka väikeriigi maine pöörata rinderiigi maineks, on teinud korvamatut majanduslikku ja moraalset kahju. ... Tema sõnal ei ole mõju. Tema mõtteid ei panda siin tähelegi. Mitte keegi ei märkagi, et tal on mingeid mõtteid. Mis president see säärane on?“

Selle taustal, et kongressi tervitas putinlik Ühtne Venemaa, on täiesti mõistetav see, kuidas Keskerakond suhtub teistesse Eesti erakondadesse ja meie president Ilvesesse.

„Kaasaegsed sõjad on kõik kodusõjad. Nii Ukrainas kui ka Süürias. Viimatised rünnakud Prantsusmaal ja Malis ei ole mitte välisterrorism, vaid kodusõda.“

Keskerakonna arvates on Venemaa tegevus Ukrainas, Krimmi annekteerimine ja sõjategevus tegevus Ida-Ukrainas Ukraina kodusõda. Samuti on erakonna arvates puhkenud kodusõda Prantsusmaal ja Malis. Sellised geniaalsed riigiõiguslikud seisukohad väärivad küll ainult Keskerakonda ja Putini Ühtset Venemaad.

„Täna valitakse siin Eesti tulevik.“

Muidugi. Keskerakond valis õnneks oma tee, mille puhul erakond marginaliseerub täielikult. Riigi poliitikasse sellel enam asja ei ole. Erakonda sureb koos esimehega, esimees sureb koos erakonnaga. Eesti tulevik on selgelt ilma Keskerakonnata.

Lisaks Keskerakonna põhikirja muudatusest. Kuigi Keskerakond kuulutas välja, et ta enam seadustele ei allu, muretseb erakond selle eest, et juhul, kui Suur Juht kohtus süüdi mõistetakse, ei tuleks Keskerakonnast Savisaart välja visata. Aga kuidas saakski Keskerakonnast Keskerakonda ennast välja visata? See oleks ju täiesti võimatu.