Kummaline, kuidas peaminister saab lihtsalt ähelda, et: "Korbi NATO-teemaline sõnavõtt oli ebaõnnestunud ja kahetsusväärne." Kahetsusväärne kindlasti, aga tegemist pole ju ebaõnnestunud sõnavõtuga. Tegemist on Korbi selgelt kremlimeelse väljaütlemisega, mida ta ka Soome näitel põhjendadagi püüdis.

Eesti valitsuse usaldusväärsusele meie partnerite ees annab see suure hoobi. Kui ikka valitsuse liige, Eesti Vabariigi minister arvab, et meil pole vaja liitlassuhteid, et me peame NATO kaitsest loobuma, siis muutub ebausaldusväärseks kogu meie valitsus. Taustaks kohe algav NATO tippkohtumine ning kuu aja pärast algav Eesti eesistumine Euroopa Liidus. Ilmselt härra Korb oma sõnavõtu selliselt ajastaski, et meie liitlassuhetele kaikaid kodarasse loopida.

On äärmiselt kahetsusväärne, et juba teine vene taustaga Keskerakonna minister Jüri Ratase valitsuses ei kõlba oma ametisse. Skandaalidesse sattunud endine põllumajandusminister Martin Repinski osutus siiski härrasmeheks ja astus ametist tagasi.

Kas Mihhail Korb on ka härrasmees ja astub ametist tagasi või on ja jääb Kremli hüpiknukuks, seda näitab lähiaeg. Muidugi võib selgroogu näidata ka peaminister ja ametist vabastada ministri, kes on süvendanud rahvuste vahelist lõhet Eestis ning kahjustanud kogu meie riigi ja valitsuse mainet meie partnerite seas. Ka seda näeme lähiajal. Kui härra Korb ise tagasi ei astu või härra peaminister teda ametist ei vabasta, siis tuleb nii opositsioonil kui ka Keskerakonna koalitsioonipartneritel valitsuses ühiselt tegutsema asuda, et saavutada Korbi valitsusest väljaarvamine ning Eesti maine puhtakspesemine ja meie riigi usaldusväärsuse taastamine.

PS! Urmas Sutrop avaldas arvamusloo vahetult enne seda, kui Mihhail Korb teatas tagasiastumisest.