Savisaart iseloomustabki vist kõige paremini see, et ühelt poolt kannatab ta tagakiusamismaania käes, teiselt poolt aga valgustab tema päevi ja lähiümbrust tema tohutu eneseimetlus.
Kibestumist lisab ka äsjane riigikohtu otsus kaebust Keskerakonna põhikirja osas mitte menetlusse võtta. Keskerakonna kongress valis küll Savisaare suureks juhiks tagasi, aga erakonna asjade vastu delegaatidel vähimatki huvi polnud. Valimisetendus läbi, jooksid kõik laiali ja nii polnudki uue põhikirja kinnitamiseks enam kvoorumit kohal.

Nii ei jäägi suurel Edgaril muud üle, kui oma teises isiklikus ajalehes Pealinn mängida mõttega, et minagi võiksin olla president, Eesti Vabariigi president. Kui juba 14 protsenti rahvast mind armastab, siis miks ka mitte. Ilmselt kummitab Savisaare peas kinnismõte: kui mina oleksin president, siis ma alles neile kallutatud jõududele näitan, keda isegi põhiseaduses kirjeldada ei osatud. Ma panen kriminaalkurjategija Priit Toobali kaitsepolitsei peadirektoriks. Ta peksab kõik Eesti riigi juhtimisse sekkunud jõud laiali ja paneb nad kõik kinni!

Teised tähtsad riigiasjad, millega ta presidendina tegeleks, on tasuta ühistransport, tasuta linnakortereid, pensionilisad, Tallinna Televisioon, peatänava väljaehitamine, jalgrataste rentimine, ühistupanga käimalükkamine ja linnahalli renoveerimine. Need teemad „toovad juurde uusi valijarühmi, kelle maailmavaates saab Keskerakond tähtsa koha“. Maailmapoliitiliselt mõtiskleb Savisaar, et „Ilvesele võiks soovitada, et me poleks USA osariik“. Need on ju tõelise riigimehe mõtted.

Riigikogus ei hääletaks tema poolt isegi tema enda erakonna liikmed. Ta paneb kõik lootused valimiskogule. Suures eneseimetluses unustab ta aga, et valimiskogus on veel teisedki omavalitsused peale Tallinna, Maardu ja Mustvee, kellelt ta mõne toetushääle saaks.

Seani aga, kuni ta mõtleb, „et miks mitte osaleda,“ ootavad tema erakonnakaaslased otsust, kas ta siis kandideerib või ei kandideeri presidendiks. Selle käiguga sogas Savisaar ainult vett ja lükkas sisulise arutelu erakonnas lihtsalt edasi, kes võiks olla Eesti järgmine president.