Tulemused:

1) Juhan Parts, IRL, 30 punkti;

2) Taavi Rõivas, Reformierakond, 29 punkti;

3) Sven Mikser, SDE, 28 punkti;

4) Andres Herkel, Vabaerakond, 13 punkti;

5) Edgar Savisaar, Keskerakond, 12 punkti.

Mäggi: "Savisaar oli vaatamata ootustele heas vormis ning terav. Parts samuti. Helme mõtteselgus oli tubli. Mikser esines järgmise peaministrina. Rõivas oli kaitseseiseisundis ning mōjus üleolevalt. Tasavägine heitlus."

Mandel: "Rõivas oli üsna hästi ette valmistatud, kuid patroniseeriv. Mikseril oli nõrk majanduse osa, kuid jugeolekuteemas puhkes õitsele ja oli veenev. Herkel võiks olla valitsuses. Savisaarest on kahju, kuid see on traagiline Eestile. Parts üllatas negatiivselt, liiga üles köetud."

Leito: "Debatis osalejad istusid peaasjalikult Reformierakonna kukil. Selles valguses sai Rõivas üllatavalt hästi hakkama. Silma torkas veel Savisaare ja Partsi suur sõprus. Ei tea kas on sõlmitud salakokkulepe?"

Turk: "Savisaar esimesed repliigid, kas ettevalmistatuse tõttu või muul põhjusel üllatasid, et oli algus ja lõpp ja sisu ka. Hiljem tavapärased ad hominem argumendid ning küsimustele mitte vastamine.

Helme tõi ettevõttemaksudest rääkides usutavalt sisse enda valimisplatvormi esimese lubaduse – käibemaks 10%. Detailidesse süvenemine, nt messitoetuse sisseviimise ettepanek, tõendab ainult ja ainult üldpildi puudumist.

Parts oma avarepliigiga laiendas usutavalt enda peamist deviisii „500 eurot kätte“ ka teistele eluvaldkondadele,sidudes selle hoolimisega nii hariduses, immigratsioonis ja mujal – senini oli IRL platvormi põhiprobleem selles, et see keskendus justkui ainult madalapalgaliste maksupoliitikale.

Maksupoliitika ja kogu majanduse tõusu vahelist põhjuslikku seost ei suuda endiselt põhjendada.

Ettevõtete kiusamise lõpetamise argument näitab arusaamist, et senise riigi suhtumise osas on palju rahuolematust. Retooriliselt kõrgpilotaaži kasutab ta oskuslikult powerpoint süsteemi suulises kõnes samal ajal ühte kätt taskus hoides...

Rõivase retoorilised oskuste ekspansiivne paranemine vähem kui poole aasta jooksul on iseenesest 10 palli väärt. Ta arusaam majandusest vastab adekvaatselt kaasaegsele majandusteooriale – maksupoliitika ei ole kõrgemate palkade eelduseks ning sellega majanduskasvu eelduseks. Näitas ennast hea argumenteerijana, et kasutas kaasväitlejate suhtes õigetel hetkedel piitsa (Parts) ja präänikut (kõigiga nõustumine selles, et ettevõtted ise saavad tõsta maksta palka. Selgelt saanud näpunäiteid Jürgen Ligilt ning mitte halbu.

Mikseri esimene hetk kui silma paistis oli julgeolekutemaatika saate viimasel kümnel minutil..."

Bahovski: "Parts küll ründas palju, aga suutis ka oma seisukohad lühidalt ja selgelt välja tuua. Oluline ka see, et ta ei läinud kurjaks, nagu mõnikord on juhtunud. Tal on ka peaministriks olemise kogemus."

Toomla: "Miks Mikser eesotsas? Kolm peamist põhjust: parajas vanuses alustamaks peaministrikoorma kandmist; küllaltki korralik poliitikukogemus nii Riigikogu liikmena kui ka ministrina; sorav inglise keel. Teistel kandidaatidel jäi nimetatud voorustest midagi puudu.