Ma ei näe ainsatki põhjust, peale kohalike valimiste muidugi, miks oodata Ühistupanga projektist väljumisega sügiseni ja põletada järgmised sajad tuhanded eurod maksumaksja raha.

Õige, kuigi hilinenult, oleks seda teha kohe. Pärast valimisi lõpetame selle arutu kulutamise niikuinii, kuid linna ja linlaste suhtes vastutustundlik ja heaperemehelik otsus langeks juba nüüd, kohe.

Praegu on ju selge, et finantsinspektsioon ei väljasta Ühistupangale litsentsi, vähemalt mitte veel niipea.

Põhjuseks on Edgar Savisaare kui endiselt de jure linnapea keeldumine vastamast küsimustele oma ärialase reputatsiooni kohta. Inspektsioon on nimelt saatnud küsimused kõigile Tallinna linnavalitsuse liikmetele, et veenduda nende sobivuses pangandussektorisse: kas nad on piisavalt usaldusväärsed, kompetentsed ja laitmatu ärimainega.

Seega võime tallinlastena olla õnnelikud, et Ühistupank ei ole pangalitsentsi saanud, sest muidu oleksid selle Lipa ehk linnapanga tegevuskulud mitmekordsed ning küündiksid juba miljonite eurodeni.
Tasub kuulata neid, kes tõepoolest panganduses tegusid teinud. Et Lipa on mõttetus, sellele juhtis tähelepanu ka Ühistupanga praegune nõukogu liige, Hansapanga üks rajajaid ja Tallinna endine linnapea Jüri Mõis. „Minu eesmärk on inimestele selgitada, et linna raha seal kulutamine on rumalus,“ ütles ta Äripäevale.

Tallinn, lõpeta see rumalus, tule Lipast ära.