Miks nii? Sest vähemalt avalikud failivahetuskeskkonnad pakuvad kõik enam-vähem sama sisu. Kui üks sait (ajutiselt) kaob, saavad konkurendid lihtsalt kasutajaid juurde.

Käigus hoidjate hulka kuulunud isik varjunimega Mr 10100100000 on öelnud, et The Pirate Bay taaskäivitumine pole veel kindel, sest see sõltub paljude inimeste ühisest otsusest. Aga kui TPB naasvat, siis „suure pauguga”. „TPB taga olevad inimesed on nagu üks suur kollektiivne mõistus. Juhte pole, umbes 30–50 inimest maailma eri paikadest pakuvad üksteise võidu ideid ja mis iganes sellest välja tuleb, saab The Pirate Bay saatuseks.”

Mida öelda kokkuvõtteks? Veebipiraatlusega võitlemiseks on ainult üks tõhus meetod: panna seaduslikud kanalid sama ruttu ja sama palju sisu levitama kui ebaseaduslikud.

Inimesed ei nõustu nagunii maksma iga filmi või albumi eest, mida nad vaatavad või kuulavad. Kuid leidub ka kompromisse, nagu striimingut pakkuvad teenused. Tootjad saavad raha, inimesed kulutavad iga kuu ainult natuke. See on tulevik.