Väsinud vene erakondade omavahelisest pusklemisest otsustas siinne venelane valimispäeval Keskerakonna kasuks. Liiati suutis viimane kampaania käigus neile selgeks teha, et just Keskerakonda toetades on venelaste soovidel ka mingi reaalne väljund.

Vene poliitilised ja ühiskondlikud organisatsioonid teatasid nädalavahetusel valmidusest minna sügisestele kohalikele valimistele ühises valimisliidus. Siinsete venelaste hulgas populaarse Sergei Ivanovi idee, mis tooks talle ideaaljuhul Tallinna linnapea koha, võib aga soikuda sellesse samasse igipõlisesse rivaalitsemisse.

Tüli susiseb lisaks vene erakondade omavahelisele tasandile ka erakondade siseringides. Nii jätkab VEE juba Tuleviku Eesti Erakonna poolt tuntud stsenaariumi, kus üks seltskond umb-usaldab erakonna seniseid juhte, mida viimased tunnistada ei taha.

Ka EÜRP sipleb sisetülis. EÜRP valimisnimekiri sai Riigikogus küll 6 kohta, kuid 2 neist kuuluvad nimekirjas osalenud Eestimaa Sotsiaaldemo-kraatlikule Tööparteile ja 1 Vene Ühtsusparteile. Et kahe viimase hääled moodustasid nimekirjale antud häältest kokku alla 20 protsendi, on Riigikogu liikme soojast kohast ilma jäänud EÜRP mõned mõjukad tegelased hakanud Viktor Andrejevi erakonna esimehe tooli kõigutama.

Kui vene erakonnad tahavad part-neritele ja valijatele tõsiseltvõetavad olla, tuleb neil esmalt siseringi probleemid lahendada. Hõõguvatelt sütelt loodav liit laguneks aga üsna ruttu.