1) Kuna sõltumata erakonna tippliikmete plaanidest, sõltub parteis kõik Savisaarest ja tema tujudest, siis võib juhtuda, et Savisaar tuleb kohale ja ütleb, et tema tahab ise olla peaministrikandidaat ja teema ongi maas. Selle otsusega müürib Keskerakond veelgi tugevamalt Lasnamäele ja tõenäoliselt kaotab veel mitu Eesti-meelset liiget ning valijat.

2) Konkurentsi pelgav Savisaar on mõelnud välja nn demokraatliku skeemi, kuidas lükata erakonna peaministrikandidaadi valimine tulevikku, mis on aga sama, kui Jüri Ratase plaanist loobumine. Kuna valimisteni on aega vähe, vajavad kõik kiiret selgust.

3) Savisaar tuleb kohale ja ütleb: olen nõus, et Simson on meie peaministrikandidaat. See küll üllataks ta parteikaaslasi ja mõnele oleks kindlasti ka vastumeelne, aga formaalselt avatakse sellega Eesti poliitikas uus lehekülg.

4) Poliitiline kombinaator Savisaar seab veel kellegi erakonna peaminisrikandidaadiks ja hääletamine toimub näiteks alles... jaanuaris. Sellega pole nn Ratase leer tõenäoliselt nõus ja Savisaar on saanud taas oma tahtmise.

5) Savisaar on nõus Simsoni kui peaministrikandidaadiga, aga neil, kes olid selle plaani taga ja kes on seda avalikult ning erakonnasiseselt Simsoni toetanud, tehakse elu põrguks ja valimisnimekirjades avastavad nad end väga madalatelt kohtadelt.