"Ma arvan, et rahvusküsimus ei peaks olema Eesti poliitikas määrav ning seda üritan ma selgelt öelda kandideerides just IRLi ridades.

Kui mult küsida, kuidas ma poliitikasse välja jõudsin, siis aus vastus on, et ma ei planeerinud teadlikult poliitikasse minekut, vaid pigem see lihtsalt juhtus nii. Mulle tuli pakkumisi mitmelt erakonnalt, aga ma otsustasin liituda IRLiga maailmavaatelistel kaalutlustel. Mitte seetõttu, et mulle lubati head kohta nimekirjas või pääsu riigikokku. See, et ma sain IRLi Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita esinumbriks, tuli mulle hiljem, pärast erakonnaga liitumist, suure üllatusena. Ja eks uue tulijana olla esinumber on teatud sorti risk nii mulle kui erakonnale.

Ma usun, et Eesti on jõudnud sinnamaale, kus oleks aeg lõpetada valijate lahterdamine rahvuse põhjal. Kandideerin IRLi ridades eelkõige seetõttu, kuna IRLi majandusprogramm on erakondadest kõige tugevam ja mulle sümpaatne. 500-euroselt sissetulekult tulumaksu kaotamine on tõsiseltvõetav samm, et suurendada madalat palka saavate inimeste sissetulekuid ja vähendada lõhet madala- ja kõrgepalgaliste vahel, mis on viimastel aastatel suurenenud. Samuti on mulle oluline see, et IRL seisab pereväärtuste eest. Hiljuti parlamendis ilma ühiskondliku konsensuseta vastu võetud kooseluseadus tekitas minus üksjagu küsimusi. IRL oli riigikogus ainus erakond, kes oponeeris sellele seadusele.

Minu esimene lähedam kokkupuude IRLiga oli umbes viis aastat tagasi, kui üks IRLi poliitik uuris mult, kuidas Eestis elavad venelased mõtestavad enda jaoks Eesti poliitikas toimuvat. Sisuliselt ma rääkisin talle sellest, mida ma ka ajakirjanikuna kirjutanud olen. Arvasin, et pigem ma kirjutan ja räägin olulistel teemadel kaasa, kuid ise poliitikasse ei lähe, sest ajakirjanik peab olema sõltumatu ja objektiivne. Aga olukorras, kus kaks erakonda – Keskerakond ja Reformierakond – rõhuvad rahvusküsimusele ja püüavad selle pinnalt konflikti ülesse tõmmata, otsustasingi, et aeg on jätta ajakirjaniku töö ja minna poliitikasse.

Kokkuvõttes ma usun, et nii vene kui eesti valijatele on värskendav, et neil on võimalus valida IRLi nimekirjas vene rahvusest kandidaati. Ka venelane saab kogu oma südamest ajada Eesti asja ja kanda edasi Eesti väärtusi, samal ajal unustamata oma enda identiteeti.

Ühtlasi rääkis Ladõnskaja sellest, kuidas ta kogu oma elu elanud Lasnamäel ning kirjutanud kas sel teemal raamatu “Minu Lasnamäe”.