Ürituse eesmärgiks on üles kutsuda inimesi üle Eesti osalema kultuurimälestiste ja kultuuriväärtuslike paikade korrastus ja heakorrastustöödele, teatas muinsuskaitseamet.

Info ja registreerimine talgutele www.umarlaud.eu või kohaliku omavalitsuse kontaktisikute kaudu, kes aitavad paikkonna talgupäeva korraldada.

Talgutele registreerunud objektid kantakse Google-põhisele kaardile, kus saab ennast registreerida ka talguline. Kuna maapiirkonnas ei ole elektrooniline registreerimine võib-olla kõigile käepärane, siis aitavad kohalikud omavalitsused objekte ja talgulisi registreeruda, kandes tulemused IT-keskkonda. Nii säilib kõigile osalejatele ühtne elektrooniline andmebaas.

Muinsuskaitsekuu raames toimub Eestis veel palju teisigi üritusi: näiteks 8. mail toimuvad heakorratalgud Eesti kalmistutel, Vabadussõja mälestusmärkidel ja teistes Eesti ajaloo ja kultuuripärandiga seotud paikades. 16. mai öösel aga toimub esmakordselt üle-eestiline Muuseumiöö. Muuseumid üle Eesti on tasuta avatud kella 19-24. Muuseumide eriprogrammid leiab aadressilt: www.muuseum.ee.