Endise Linnuvabriku grupeeringu liige Janek Kukk väitis 21. juunil Tallinna linnakohtus, et ta kutsuti 1993. aasta 2. septembril kuriteokohale Jõgevamaale Paun-külla pärast seda, kui permikad Vladimir Ziljajev ja Sergei Jagupov olid tapetud.

"Kukk rääkis, et teda sunniti laipu oma autosse tõstma ja tapmise juures olnud Daniel Mäng ning teised olevat Kukke ähvardanud, et kui ta sellest kellelegi iitsatab, võib ta endalegi haua kaevata," rääkis kohtunik Eda Murak.

Kohus karistas Kukke kuriteost mitteteatamise eest prokuröri nõutud 3000 kroonise trahviga. "See oli selle aja maksimummäär – 300 päevapalka," ütles Murak.

Rakveres elanud Ziljajevi ja Jagupovi tappis väidetavalt kahe püstolilasuga pähe nendega ühes linnas elanud Andre Piispea. Nii Piispea kui Mäng tapeti.

Seitsme aasta tagune topeltmõrv toimus nädal pärast Vabaduse väljaku plahvatust, kus metalliäris tekkinud tülis üritati tappa teisi Permi grupeeringu autoriteete.

Stockholmist tulnud Ziljajev ja Jagupov sõitsid oma Toyota Landcruiseriga kodu suunas, kui Linnuvabriku grupeering nad Pullapää jäägrikompanii viie liikme abil Peterburi maantee 50. kilomeetril peatas, pantvangi võttis ja Paunkülla viis.

Politseile laipade matmispaigad ette näidanud Robert Pohlaku osalus tapmises jäi tõendamata, kuigi permikad lasti maha Pohlaku kodutalu garaazhis.