Tänavuste vanalinna Päevade deviis, "20 aastat Vanalinna Päevi", on juubelist tulenev ja ürituse traditsioonilisust rõhutav. Traditsioon on seegi, et Vanalinna Päevad toimuvad juuni esimesel täisnädalal.

20. Vanalinna Päevad saavad hoo sisse 7. juunil Raekoja platsilt teele asuva rongkäiguga. Päevade algust kuulutavad täpselt südapäeval Raekojast kostuvad fanfaarihelid, avakõne peavad Kesklinna vanem ja Tallinna linnapea.

Vanalinna Päevade keskmeks on Raekoja plats, kus igal täistunnil astuvad üles uued esinejad ja kollektiivid ning jagatakse jooksvalt infot teistes hoovides-õuedes toimuva kohta. Igal õhtul on Raekoja platsil suur galakontsert, kus esinevad Ivo Linna, Hanna- Liina Võsa, Koit Toome, Jaanika Sillamaa, Pirjo Levandi, Jakko Maltis, Heli Lääts, Vello Orumets ja paljud teised. Vabaduse platsil rõõmustab rahvast ka sel aastal tivoli.

Spordiüritustest ootavad rohket osavõttu ja kaasaelamist trepijooks, rulluisu ralli ümber vanalinna, rannavõrkpall, istevõrkpall, kiiking. Schnelli tiigil saab paadi või vesijalgrattaga sõita.

Käsitöö kodades Katariina Gildis õpetatakse käsitöötehnikaid, käsitöömeistrite juhendamisel saab ise teha lapitekki, treida savipotti, vaadata naha parkimist ja klaasi puhumist, teha vildist kübarat. Bogapoti õuel vormitakse medalit "Vanalinna Päevad 20 aastat", tehakse savipotte ja ning toimuvad kontserdid. Vanalinna Päevade keskne üritus, rüütliturniir, saab olema eriti suurejooneline ja vaatemänguline.

Laupäeval, 9. juunil saavad muistsed sõjamängud alguse Raekoja platsilt ning suunduvad Linnuse hoovi, kus toimub papagoi laskmine, ratsurimängud ja mõõgavõitlus.

Teatrid tulevad välja põnevate lavastustega: Draamateater korraldab esietenduse "Mort - Surma õpilane" eel ja pärast üllatusterohke peo möödakäijatele.

Nukuteatris etendub muusikal "Risk", milles on kaastegev ansambel "Terminaator". Linnateatri lavaaugus etendub "Musketärid - 20 aastat hiljem".

Vanalinna Päevade lahutamatu osa on tänavakaubandus: raamatute ja kunstiturg Harju tänaval, Eesti käsitöömeistrite turg Vanaturu platsil, vanakraami ja antiigi turg Uuel tänaval.

Laste ja noorte päralt on Schnelli tiigi haljasala, Hirvepark ja Muinasajaõu kõigi etenduste, kontsertide ja atraktsioonidega. Saab vibu lasta, kirvest visata, kiviaegsel moel tuld teha ja viikingiaegse kaupmehe kombel raha kaaluda. Sally stuudio korraldab projekti "Lapsed otsivad Eesti märki".