Allkirja andnute seas on maapiirkondade vallavanemaid ja volikogude esimehi, kellest suurest osast võivad saada valijamehed septembris valimiskogus.

Lisaks kümnele rahvaliitlasest riigikogu liikmele, kes samuti osalevad valimiskogus, andsid tuntud inimestest Rüütli toetuseks allkirja näiteks erukindral Aleksander Einseln, Põllumajandusülikooli rektor Henn Elmet, lauljad Voldemar Kuslap ja Heidy Tamme, kirjanikud Leo Metsar ja Debora Vaarandi, helilooja Jaan Rääts, akadeemik Karl Rebane ja endine riigiametnik Tarmo Mänd.

Toetajate kinnitusel kannab ENSV Ülemnõukogu presiidiumi viimane esimees Rüütel endas eestlaste mitme põlvkonna kogemust ja tarkust.

“See võimaldab tal õiglaselt hinnata tema vanemate Eestit ja seda Eestit, kus ta põllumajandusjuhi ning -teadlasena aitas elavana hoida külaühiskonnas kujunenud püsiväärtusi,” teatasid Rüütli toetajad.

“Arnold Rüütel on üks neid harvu Eesti liidreid, kes on silma paistnud oma jäägitu aususe ja sirgjoonelisusega, mida samas kaunistab tagasihoidlikkus ning altruism.”

Pöördumises toonitasid Rüütli toetajad, et tema kogu senine tegevus on kantud ühestainsast juhtmõttest – Eesti ennekõike.

“Arnold Rüütel kannab endas seega neid ideaale, mille püstitasid Eesti ühiskonnale juba Carl Robert Jakobson ja Jakob Hurt,” öeldakse pöördumises. “Eesti väärib rüütellikkust.”