Ühe näitena võib tuua Konstitutsioonierakonna juhi Zarenkovi, kes teatas uudisteagentuurile BNS, et kuivõrd otsuse alustada Tõnismäel väljakaevamisi langetas kaitseminister, otsustas partei juhatus samal õhtul luua vabatahtlikest sõjaväeosadesse saadetavate agitaatorite rühmad, kelle ülesandeks on selgitada sõduritele, et armee sekkumine konflikti korral on lubamatu, kirjutab Postimees.


Ajalehte nõustanud poliitiku sõnul on küsitav, kellega koos Zarenkov tegelikult otsustas agitaatoreid kasarmutesse saata, sest vaid tund enne uudise avaldamist BNSis kohtus mees Vene saatkonna esimese sekretäri Vadim Vassiljeviga.


Väidetavalt on viimase paari kuu jooksul mitmel korral käinud Tallinna botaanikaaias rohelust ja kevadist ilu nautimas Vene saatkonna vanemnõunik Sergei Overtšenko ning Öise Vahtkonna juht Dmitri Linter.


Vastuluure ja põhiseadusliku korra kaitsega tegelev kaitsepolitsei ei teinud üllatuslikult eile saladustki, et on sellistest kohtumistest Vene saatkonna diplomaatide ja Eesti äärmuslaste vahel täiesti teadlik.