Aasta esimesed väljakutsed olid seotud uue aasta saabumise tähistamisega. Kolmel korral oli pahandusetekitajaks ilutulestikurakett, samuti oli kolm telerisüttimist. Kaks väljakutset põhjustas aga seltskond, kes ühe Mustamäe maja trepikojaesisel varikatusel suurt küünalt põletas. 2.jaanuaril kella 4 paiku öösel täitus paksu suitsuga Pae tn 23A ühiselamu koridor. Kolmandal korrusel põles lahtise leegiga ja hävis üks korter. Tuletõrje kutsuti välja kell 4.11. Tuletõrjujad jõudsid kohale kell 4.17 ning kustutasid põlengu kümne minutiga. Põlevas korteris inimesi ei olnud, küll aga aidati ühest naaberkorterist välja paanikasse sattunud naisterahvas. Arstiabi ta ei vajanud.

4.jaanuari hommikul veidi pärast kella nelja ehmatas Laagna poe ümbruse rahvast võimas plahvatus. Vägev lööklaine purustas aknaklaasid ja vitriinid, alla sadas ka ripplagi. Lõhkeseadeldis oli paigutatud poe peaukse kõrvale, oletatavasti sularahaautomaadi purustamiseks.

Kolm pommiteadet, mis osutusid valehäireks, laekus teisipäeval ja kolmapäeval. 2.jaanuaril kell 14.23 jõudis Tallinna häirekeskusesse Tartu häirekeskuse edastatud teade, et Tallinna Kaubamajas on pomm. Lõhkekeha kaubamajast ei leitud. Selgus, et pommiähvardus tuli noorelt mehelt, kes kasutas helistamiseks ühe Tartu haigla riietehoius olevat telefoni.

3.jaanuaril kell 17.26 helistati, et Retke tee 14 maja ette on jäetud kahtlane tiksuv ese. Pommirühm ühes tuletõrje, politsei ja kiirabiga piiras kahtlase tiksuva eseme sisse ja tuvastas, et tegu on vana taksomeetriga. Paar tundi hiljem teatas keegi kodanik, et Taime ja Söödi nurgal olevas prügihunnikus on pomm. Demineerijad prügi seest pommi ei leidnud, kuid koos nendega kohale jõudnud politseinikel õnnestus pommiteate edastanud kodanik kinni pidada ja temaga tegelema hakata.

Tuleohutuse-alane teadmatus põhjustas tulekahju 4.jaanuari õhtul ühes Lepiku tänava majas. Nimelt hakati seal rotiauku Makroflexiga täitma. Kuna augus oli pime, valgustati seda küünlaga. Vahule löödud polüuretaan võttis aga tuld ning peagi läks majasein põlema.