Tartu linnavalitsuse pressiesindaja Helle Tolmoff ütles Päevaleht Online´ile, et uusaastaöö ilutulestik lastakse Tartus Emajõe kaldalt Atlantise ööklubi esisest pargist.

Ilutulestiku tegemise võimaluse võitis tänavu OÜ Tulekild, kes on lubanud teha seitsme ja poole minutilise tulevärgi ning pakkuda uusi efekte - seni Eestis harvanähtud tuleseinu.

Tolmoffi sõnul on ilutulestik kõige paremini nähtav pargi vastaskaldalt, mistõttu suletakse Vabaduse puiestee uusaastaööl Kaarsillast kuni turuhooneni liikluseks kella 23.30-00.30.

Linnale läheb ilutulestik maksma 50 000 krooni, kuid OÜ Tulekild on lubanud tänavust ilutulestikku ka omalt poolt rahaliselt toetada.

Tallinna kesklinna aastavahetuse ilutulestikku etendatakse ka tänavu traditsiooniliselt Harju mäelt.

Kokku 170 tuhat krooni maksev saluut kestab 8 minutit ja sisaldab 2641 lasku ning selle korraldab OÜ Eesti Ilutulestikud, teatas Kesklinna linnaosa valitsuse pressiesindaja Päevaleht Online´ile.

Tallinna linnavalitsus eraldas ilutulestikuks 50 000 ja Tallinna kesklinna valitsus 30 000 krooni, korraldaja koos sponsoritega lisavad 90 000 krooni eest ilutuld

Kesklinna valitsus palub kõigil, kes Vabaduse väljakule tulemängu nautima tulevad, jätta oma ilutulestiku raketid koju, et tagada enda ja teiste turvalisus.

Pärnus korraldab tänavu ilutulestiku Arnika ning see koosneb visuaalselt ja akustiliselt 13 erinevast osast. Tuleetendus toimub üle 180 meetri kõrgusel ja kestab orienteeruvalt 10 minutit, mille jooksul avaneb taevas 4881 säravat tähepommi.

Erinevates osades on võimalik näha värvilisi pärleid, selgeid rohelisi krüsanteeme, punaseid lehvikuid, spiraale ja punaseid pojenge, siniste pärlite sadu, võimsaid siniseid tähepomme, komeete, kuldseid miine sinise tähesaju ja praginapilvega, hõbedaste sammastega lehvikuid, kuldseid lehvikuid, kuldseid pragisevaid krosseteid ning tihedat kullasadu. Ilutulestik lõppeb aastavahetusele väärilise finaaliga, mis koosneb 96 kuldsest tähepommist, mida võimendavad 114 pauguga titaanpommi.

Ilutulestik lastakse õhku Pärnu jõe kaldalt, kesklinna silla juurest. Erihinnana on ilutulestiku maksumuseks koos käibemaksuga 49 000 krooni.

Rakvere linnavalitsuse pressiesindaja Jaanus Nurmoja ütles Päevaleht Online´ile, et Rakveres lastakse ilutulestikku tänavu samal viisil nagu igal aastal linnusest. Ilutulestiku kestuseks on firma planeerinud 7 minutit, aga ta võib ka mõne minuti pikemaks kujuneda, Nurmoja teatel lisakava seekord ei tehta, kuid OÜ Firestudio on lubanud, et ka seekord saab midagi uut näha.

Ilutulestiku maksumuseks kujuneb umbes 130 000 krooni, Rakvere linn annab omaltpoolt 25 000 krooni.