Sampo pank teatas, et sularahaautomaadid ja kaardimaksed Sampo panga kaartidega toimivad 31. detsembril kuni kella 23.45-ni ning nende töö taastub 1. jaanuari hommikutundidel, mil sularahaautomaadid hakkavad väljastama vaid eurosid ja kõik kaardimaksed muutuvad europõhisteks, vahendasid ERR uudised.

SEB pressiesindaja Silver Vohu ütles, et nemad kaardimaksete osas pikaajalisi seisakuid ette ei näe. Keskööni lahti olevad asutused peavad lihtsalt käsitsi oma kaardimaksesüsteemis uue päeva algatama, misjärel on kaarditerminal juba automaatselt eurole üle viidud.

Nordea kommunikatsioonijuht Jane-Liina Liiv ütles, et pangakaardid peaksid toimima ilma katkestusteta, sularahaautomaatides on katkestus 30-45 minutit.

Swedbanki klientidele kaardimaksete toimimises katkestusi oodata ei ole ning lühiajalisi tõrkeid võib esineda vaid aastavahetuse vahetus läheduses. Arvestama peab ka sellega, et kaupmeestel võib makseterminali üleviimine eurorežiimi mõned minutid aega võtta, teatas Swedbank.

Swedbank alustab ligi 500 pangaautomaadi täitmist euro sularahaga 30. detsembri õhtul ning viib kõik automaadid eurovalmidusse 24 tunni jooksul. Täidetud automaadid kroone enam ei väljasta ning hakkavad 1. jaanuari esimestel tundidel väljastama euro sularaha.

Täpsematest ülemineku detailidest teavitatakse kliente jooksvalt novembris ja detsembris meedia ja erinevate pangakanalite kaudu.