Kaitseminister Jaak Aaviksoo nimetas tänasel pressikonverentsil peamisteks probleemideks ja prioriteetideks, mida kindralleitnant Kerdi kaasabil tuleks lahendama hakata, küberkaitsekeskust, kaadrikaitseväelaste lahkumist ja Kaisteliidu eelisarendamist.

"Pean kahetsusega tunnistama, et 2007. aastal vähenes Eesti kaitsejõudude teenistuskooseis 58 mundrikandja võrra," tõdes Aaviksoo. "Nõustun kaitseväe juhatajaga, kes on öeldnud, et see on üks meie kaitseväe arengu tõsisemaid probleeme. Tahaks väga loota, et meil õnnestub seda koos kindral Kerdiga muuta."

Kindralleitnant Johannes Kerdi arvates tuleks kaadriprobleemi lahendamisel seada kõigepealt jõukohased ja ühtsed eesmärgid.

"Vastuolud tekitavad apaatiat, me peama tekitama olukorra, kus ükskõiksus on olematu, kõik näevad täpselt üht eesmärki ja keskenduvad sellele oma töös," ütles kindral Kert. "Täpse hinnangu sellele küsimusele annan jaanipäeva paiku."

Aaviksoo avaldas heameelt kindral Kerdi otsuse üle asuda tööle kaitseministeeriumi nõunikuna.

"Ma arvan, et kindral Kerdi kogemused ja isikuomadused annavad põhjust loota, et me suudame ühiselt lahendada neid probleeme, mille lahendamise oleme eesmärgiks võtnud," ütles Aaviksoo.

Kindralleitnant Kert oli aastatel 1996 kuni 2000 kaitseväe juhataja ning kuni praeguseni töötas ta Eesti sõjalise esindajana NATO ja Euroopa Liidu juures. Samuti oli ta Eestisse loodava NATO küberkaitse kompetentsikeskuse idee algatajaks ja eestvedajaks.

Alates 1. veebruarist töötab Kert kaitseministeeriumis nõunikuna.