„Mulle esitati kahtlustus, mille sisu on mulle arusaamatu. Süüdi ennast milleski ei tunnistanud,“ kommenteeris Saar Päevaleht Online'ile täna ülekuulamisel toimunut.

„Kuna ma ei saa sellest kahtlustusest aru, siis ei oska ma ka selle kohta hetkel midagi arvata. Ütlusi annan tulenevalt kaitsja soovitusest hiljem, sest ka kaitsja soovib enne selle kahtlustusega tutvuda,“ lisas ta.

„Kokkuvõttes oli siiski kirjutatud, et milles mind kahtlustatakse ning ära märgitud vastavad paragrahvid. Kui ma kahtlustusega end rohkem kurssi viin, siis annan kindlasti ka uurijatele sellekohaseid ütlusi,“ lisas Saar.

Saar ei osanud praegu öelda, et millal tuleb tal järgmine kord tuleb uurijaga vestlema minna.

„Loomulikult katsume omalt poolt tegutseda nii kiirelt kui võimalik ning lepime kokku aja, mis sobib meile ning ka kaitsepolitseile,“ jätkas ta.

„Kapo uurija käitus viisakalt ning mingeid etteheiteid mul selles osas ei ole,“ rääkis Saar ning lisas, et kohtumine kestis umbes veerand tundi.

Alust on arvata, et Simmo Saar võib olla seotud nõuete rikkumisega, teatati Lääne ringkonnaprokuratuurist.

Saarele esitati kahtlustus, mis käsitleb riigihangete teostamise nõuete rikkumise katset ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumist.

Kahtlustuste kohaselt püüdsid Pärnu linnapea Mart Viisitamm ja abilinnapea Simmo Saar suunata riigihankekomisjoni, et Pärnu tänavate hooldamiseks välja kuulutatud riigihankekonkursi võidaks seni suvepealinna tänavaid hooldanud AS Baltifalt, kuid komisjoni teiste liikmete vastuseisu tõttu antud töö siiski osaühingule Rapla Teed.

Viisitamm käis kapos ülekuulamisel eelmisel reedel.