Tallinna abipaketti tutvustas linnapea Edgar Savisaar, kes märkis, et pealinn peab praeguses olukorras olema eeskujuks nii teistele omavalitsustele kui ka Eesti riigile, vahendas Raepress.
„Seda nii suurtes kui ka väikestes asjades. Näiteks juba järgmisel nädalal, so. 24. aprillil algatame linnas rõivaabi aktsiooni, millel on sümboolne nimetus „Hooliv ametnik“,“ rääkis Savisaar.
Lisaks tõi linnapea välja peatselt kavandatavad tegevused: 19. mail korraldab linn Tallinna trammi- ja trollibussikoondises ja 22. mail Tallinna autobussikoondises esimesed sotsiaalsete töökohtade tööbörsi üritused, kus jagatakse praktilist teavet loodavate sotsiaalsete töökohtade kohta ja kus on võimalik täita ka juba vastavaid ankeete tööle asumiseks alates 1. juunist.

Abilinnapea Jaanus Mutli keskendus oma ettekandes tööpuuduse leevendamisele ja uute töökohtade loomisele Tallinnas.
Veel sel aastal luuakse tuhat sotsiaalset töökohta. 1. juunist 100 ja 1. septembrist 900 - alustatakse Tallinna ühistranspordiettevõtetest, kus leiavad tööd ühissõidukite sisekoristajad ja trammiteede puhastajad. 19. ja 22. mail toimub neis ettevõtetes ka tööbörs.
Töötute rakendamisel heakorra ja hädaabitöödel rakendatakse umbes 500 töötut.

Abilinnapea Merike Martinson rääkis lähemalt erinevatest linna toetustest ja sotsiaalabist.
Valitsusele on esitatud taotlus tõsta riikliku toimetuleku piirmäära 1000 kroonilt 1200 kroonile.
Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima tutvustas lähemalt heategevusprogrammi „Hooliv ametnik“, mille käigus hakatakse linna ametiasutustes ja linnaosavalitsustes kord kuus koguma kasutamiskõlbulikke riideid ja jalatseid neid vajavatele linlastele.
Programmi raames on võimalik kõigil linna ametiasutuste töötajatel anda oma isiklik panus raskustesse sattunud inimeste abistamiseks.

Esimesest linnale kuuluvast ja 16. mail avatavast Nõmme turust ning seeläbi linlastele soodsate eestimaise kauba ostuvõimaluste loomisest rääkis põhjalikult Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra.

Oma kogemustest linna toetuste kasutamisel rääkisid alustav ettevõtja Anna Morozova ja Nõmmel heakorratöid tegev töötu Ants Mändlo.
Eriti palju esitati küsimusi just viimasele, kes kõigile arusaadavalt kirjeldas oma elu pöördumist ja praeguseid linna poolt pakutavaid võimalusi, millest soovitas kõigil kinni haarata.
„Veel aasta tagasi ma ei uskunud, et satun sellisesse olukorda ja oleksin sellistele pakkumistele käega löönud. Praegu on need aga elus toimetulemiseks väga suureks abiks,“ lisas ta.

Linnavoliniku Maimu Bergi küsimusele vastates ütles linnapea, et abipakett antud kujul ei ole dogma, mida ei saa asjaolude muutudes täpsemaks muuta.
„Kui selgub, et paketti on vaja lisada täiendavaid meetmeid, siis me teeme seda ja kui selgub, et on asju, mille täitmine osutub võimatuks, siis me seda ka tunnistame,“ ütles Savisaar.