Ministeeriumi sotsiaalala asekantsleri Riho Rahuoja sõnul on portaali loojad formaalselt ministeeriumi parandused teinud – muutes mõningaid lauseid ja sõnu – ning lisanud ka lingi ministeeriumi seisukohtadele aborditeemal. “Kahetsusväärselt on aga vahepeal portaali lisatud ka uut materjali, mis ministeeriumi arvates pigem suurendab portaali kallutatust, mitte objektiivsust. Sotsiaalministeerium ei nõustu portaalis esitatud seisukohtadega,” kinnitas Rahuoja. Näiteks on lisandunud uus rubriik “Riistad” – mahukas fotogalerii aborditegemisriistadest minevikus ja tänapäeval.

Ministeeriumi käed on nüüd aga seotud, kuna raha tagasiküsimiseks peab näitama selgetele lahknevustele taotluses lubatu ja praegu ilmavalgust nägeva portaali vahel: esitatud konkreetsed muudatusettepanekud on portaal juba käiku lasknud. Ministeeriumil on aga endiselt õigus portaalile märkusi teha.

“HMN ning sotsiaalministeerium on sellest loost õppust võtnud ja edasiste rahaeralduste otsuste tegemisel püüame täpsemalt selgusele jõuda, millise projektiga on tegemist,” lisas Rahuoja.