Heete Simmile esitati pühapäeval kahtlustus riigireetmisele kaasaaitamises.

Sven Sillar ütles Päevaleht Online’ile, et vahistamine vaidlustatakse kohe kindlasti. Sillari sõnul on kahtlustus riigireetmisele kaasaaitamises vaimse kaasaabi osutamises juriidiliselt väga sogane ja segane mõiste.

Sillar sedastas, et Heete Simm ei saa süüdistuse sisust siiani aru ja talle ei ole selgitatud, milles seisneb väidetava vaimse kaasaaitamise sisu. „Kujutage ette, et teie abikaasa võetakse kinni ja teid süüdistatakse spionaažile vaimselt kaasa aitamises. Tekib küsimus, mida konkreetselt ette heidetakse, seda aga süüdistuses ei öeldud. Seetõttu pole praegu ka kaitsetöö võimalik.“

Sillar märkis, et Heete Simm on täielikus šokis. „Ta on 53-aastane väga korralik naisterahvas.“

Sillari sõnul Heete Simm küll teadis, et abikaasa tegeles sogaste asjadega, kuid samas on naise arvates välistatud, et mehe näol oli tegemist spiooniga. Naise vahistamise põhjuseks võib advokaadi arvates pidada hoopis eesmärki Herman Simmile survet avaldada.

Eile peatas politseiamet Heete Simmiga teenistussuhe vahi all olemise ajaks avaliku teenistuse seadusest lähtuvalt.

Riigiprokuratuuri taotlusel vahistas Harju maakohus pühapäeval endise kõrge riigiametniku Herman Simmi, keda kahtlustatakse salastatud teabe ebaseaduslikus kogumises ja selle edastamises välisriigile, ning mehe abikaasa Heete Simmi kahtlustatuna riigireetmisele kaasaaitamises.

Kriminaalasja menetlevad riigiprokuratuur ja kaitsepolitsei, kes teevad uurimisel koostööd teabeameti ja kaitseministeeriumiga.

Riigireetmise eest karistatakse kolme- kuni viieteistaastase vangistusega.