Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on Aegna saar külastusteks ja mootorlaev Juku sõitjate teenindamiseks valmis, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

"Sõidugraafikud on üleval Tallinna linna ja ka AS Lindaliini koduleheküljel ning visuaalselt on need olemas ka Patarei sadamas," selgitas Mutli. "Kui saarele on minemas suuremad rühmad, peab operaator olema valmis panema liinile ka üle 100 inimese mahutava laeva."

Lindaliini ASi puhul on Mutli sõnul tegemist usaldusväärse partneriga. "Arvestasime sellega, et Lindaliinil on pikaajaline kogemus, hea maine äriettevõttena ja tal on olemas vajalik infrastruktuur, tööjõud ning ka rahalised vahendid, et tagada Aegna teenindamine sel suvel veelgi edukamalt," sõnas Mutli.

"Aegna saare areng on linna jaoks väga oluline, kuna meil on kindel soov märgatavalt tõsta Aegna külastatavust," lisas ta.

Pilet on varasemast 20 krooni kallim

Kahe otsa täispilet Aegnale maksab 95 krooni, ühe suuna pilet 65 krooni, sooduspilet õpilasele, pensionärile ja represseeritule ja temaga võrdsustatud isikule edasi-tagasi 60 krooni, ühe suuna pilet 35 krooni.

Tasuta saavad sõita eelkooliealised lapsed, puudega lapsed ja nende saatjad, sügava puudega 16-aastane ja vanem isik ning tema saatja ja samuti ka sügava või raske nägemispuudega isik ja tema saatja.

Saarele otse kesklinnast 

Varem Pirita jõelt väljunud laev stardib Mutli sõnul nüüd hoopis linnahalli juurest, mis teeb lihtsamaks huviliste pääsemise laevale ning sõidu Aegna saarele.

"Praegu oleme planeerinud laevareiside perioodiks 31. mai kuni 26. oktoober. Selle aja jooksul peaks laev tegema 270 reisi, kusjuures tööpäeviti ja pühapäeviti tehakse kaks reisi, laupäeviti kolm reisi, kuid vajadusel oleme valmis sõidugraafikut ka tihendama," märkis Mutli. 

Aegna saarele paigaldatakse enne suve algust lisaks 4 turismikaarti ja 18 suunaviita ning ka 4 kuivkäimlat, et külastajate viibimine saarel võimalikult mugavaks teha.