Eesti kontingendi järgmine ülem, seni kaitseliidu peastaabi ülemana teeninud kolonelleitnant Kajari Klettenberg, Estcoy-9 ülem kapten Sergei Guselnikov, logistilise toetusüksuse NSE-8 ülem leitnant Erkki Soo ja sideohvitser kapten Kristjan Pärt külastavad Camp Bastioni sõjaväebaasi, tutvuvad Estcoy-8 tegevusega maastikul ja Eesti logistikaüksuse NSE-7 tööga, teatas kaitseväe peastaap.

"Uue juhtkonna luureretk on äärmiselt oluline tutvumaks viimaste arengutega nii lahingutegevuses, juhtimises kui ka logistilises tagamises. Siit saavad juhid viimased juhtnöörid, mille alusel oma meeskonda võimalikult tõhusalt siinseks sõjaliseks operatsiooniks ette valmistada," rõhutas Eesti kontingendi ülem major Janno Märk.

Uue kontingendi juhte tutvustatakse viimaste trendidega vastase tegevuses ja omavalmistatud lõhkekehade (IED) vallas, mida jagavad nii Eesti kui ka Ühendkuningriigi sõjaväelased.

Kolonelleitnant Klettenberg külastab ka Helmandi väekoondise peakorterit Lashkar Gah´s ja tutvub brigaadi juhtkonnaga.

Praegu teenivad Eestist Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis jalaväekompaniid Estcoy-8 ja Estcoy-E, logistiline toetuselement NSE-7, staabiohvitserid ja staabiallohvitserid. Jalaväekompanii Estcoy-8 teenib Suurbritannia juhitava Helmandi väekoondise koosseisus.

Ühekordse projektina Afganistani saadetud Estcoy-E teenib USA Merejalaväe 2. Brigaadi koosseisus. Kokku on Eesti kontingendi suurus Afganistani Islamivabariigis 289 kaitseväelast.

Kaitsevägi osaleb NATO juhitud sõjalisel operatsioonil Afganistani rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast.