Kultuuriministeeriumi asekantsleri Tõnu Seili sõnul on tervitatav leidlik koostöö valla, kaevandaja ning spordiesinduste vahel. “Sõudekanal on meie regioonis ainus omataoline ning antud arendused toovad meie veesporti kahtlema uue hingamise,” ütles ta saadetud pressiteates. 

Eesti Energia Kaevandused AS-i juhatuse liikme, arendusdirektor Kalmer Sokmani sõnul on ettevalmistusteks praegu just õige aeg, kuna karjäär ammendub lähiaastatel.

“Maidla valla eesmärk on karjääriala väljaarendamine selliselt, mis tooks olulist lisaväärtust valla olemasolevale sotsiaalmajanduslikule keskkonnale,” kinnitas Maidla vallavanem Hardi Murula.

Lisaks allkirjastatavale protokollile on Maidla vald algatanud Aidu karjääriala teemaplaneeringu ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus eraldanud piirkondade arengu kavandamise programmist toetust planeeritava keskuse väljaarendamise kava koostamiseks. 

Kui heade kavatsuste protokollis kirja pandud eesmärgid täituvad, on hiljemalt 2013. aastal Eestis kõikidele rahvusvahelistele nõuetele vastav sõudekanal.