Kui see idee aga ei peaks olema varasemalt erakonnas kokku lepitud, siis Riisalu hinnangul ei tähenda see üldsegi mitte seda, et Ratas kohe parteist välja visataks.

„Kui sa Keskerakonnas avaldad arvamust täiesti tsiviliseeritud moel, siis see ei tähenda, et sind kohe välja visatakse,“ lausus Riisalu ning lisas, et tegi seda ju temagi, kuid lõpuks lahkus ikka omal soovil.

„Minu arust täitsa kihvt avaldus, sest Kadri on jõudnud piisavalt küpsesse ikka. Esimese naispeaministrina ma näengi kahte inimest – Kaja Kallast või Kadri Simsonit,“ sõnas Riisalu. Seda, kas idee käiku ka läheb, on Riisalu arvates raske hinnata, sest ajalooliselt on Keskerakond suutnud üllatada. „Kas keegi oleks uneski võinud näha, et Edgar Savisaar on valmis Keskerakonna presidendikandidaatiks määrama Indrek Tarandit, oma üht suurimat poliitilist vaenlast. Aga ta tegi seda ning Tarandi näol polnud tegu mingi naljakandidaadiga,“ sõnas Riisalu.

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas tegi täna oma Facebook'i lehel avalduse, milles ta pakkus Keskerakonna järgmiseks peaministrikandidaadiks Kadri Simsonit.