Kuulsal Petrovka tänaval siseasjade peavalitsuse ees toimuva aktsiooni näol on tegemist ühe inimese piketiga, mida võib korraldada ilma võimude loata. Protestiplakatit kandvad ajakirjanikud vahetavad üksteist aeg-ajalt välja.

Samasugune aktsioon toimus ka nädalavahetusel Peterburgis Nevski prospektil asuva rahvarohke Gostinnõi Dvori kaubanduskeskuse ees.

Ajakirjanike seas ebatavalise meelepaha avaldamise põhjustas reedel toimunud vahejuhtum, kui kodumaja ees peksti julmalt läbi Kommersandi ajakirjanik Oleg Kašin, kirjutas Interfax. Himki metsa kiirtee rajamise ja võimutruude noorteorganisatsioonide suhtes kriitilisi materjale avaldanud Kašinile tungis kallale kaks tundmatut. Ta peksti läbi süstemaatiliselt, purustades sõrmed, jalaluud, talle löödi kõva esemega pähe.

Täpselt sama metoodikaga sandistati üle-eelmise aasta novembris kohaliku ajalehe Himkinskaja Pravda peatoimetaja Mihhail Betkov, kes samuti avaldas kiirtee ehitamise suhtes kriitilisi materjale. Pahameelt põhjustab asjaolu, et ajakirjanike ründamine on Venemaal võtnud süstemaatilise iseloomu, õiguskaitseorganid aga ei jõua uurimisega tulemusteni. Tänavu on Venemaal tapetud kaheksa ja rünnaku alla sattunud 40 ajakirjanikku, eelmisel aastal tapeti üheksa ja rünnati 59 ajakirjanikku.

Möödunud ööl peksti kahe tundmatu poolt läbi Moskva-lähedase Žukovski lehe ajakirjanik Anatoli Adamtšuk. Seekord oli tõenäoliselt tegemist olmetüliga, sest kahelt isikult lööke pähe saanud Adamtšuk oli korralikult purjus.

Protestimeeleavalduste korraldajad koguvad allkirju pöördumisele president Medvedevi poole, et see võtaks ette samme ajakirjanike julgeoleku tagamiseks, mille eeltingimus on rünnakute tõhus uurimine.

Kuulsaimad Venemaal mõrvatud ajakirjanikud on teleajakirjanik Vladislav Listjev ja Novaja Gazeta ajakirjanik Anna Politkovskaja.